Колись таким чином можна обдурити людей! Дивіться мов який я вам гарний храм побудував! Але ж Бога не обманиш!
21.08.2011 16:14 Тетяна Чорновіл
Буває й так: все життя оббирає блиижніх до нитки, з світу за копійки зживає, а тоді за ті ж таки крадені гроші побудує храм! І його вже на іконах малюють... І ще хтозна, хто більший претендент до раю! Адже той покаявся в кінці, а той, кого обібрали, може пішов і вкрав щось з голодухи....
А ще б треба було забрати хоч трохи совісті, а то багато просто продають її за безцінь... А совість дорожча грошей... До речі, на цій підставі в мене зародилася нова думка...
Змінюватися ніколи не запізно! Говорять "що запізно" лиш ті, що не хочуть змінюватись. Гроші на той світ не забереш - душа зможе забрати лише відчуття. Але якщо людина була бездушною - то й забирати не буде нічого!
Дякую, Олександре! Згоден, з Вами, нагла людина без совісті може досягти багато чого, бо може топтатися по головах, і нічого її за це не буде. Але такий успіх чи принесе її щастя?
Саме так, Галино! Все відносно - тому все можна змінити! Потрібно лиш захотіти! Кардинальності чогось не буває, і кожен може бути як і добрим так і злим.
21.08.2011 13:51 Сашко Новік
Може в наш час совість це порок? а наглость друге щастя? багато залежить і від людей, і від людини
20.08.2011 19:06 Каранда Галина
а мені здається, що совісно-безсовісно - це такі ж відносні поняття, як і добро-зло.
Дякую, Тетяно! Саме це і хотів я сказати цим віршом. Тому-що більшість з цих людей, стали такими через якісь обставини життя, якісь власні переживання, тому все ще можна змінити. Потрібно лиш намагатися змінювати.
Так! Є такі люди, на жаль. Я їх називаю ласкаво "людці". Є й вірш з такою назвою. Правда, я не згодна, що таких людей більшість! Може, дехто з них прочитає цей вірш, і вирішить вернути собі совість.... (завжди хочу хорошого кінця)