Чи буває поема в прозі?
паліндромПоема в прозі про село
так-сяк згруповані паліндроми...
(кожен рядок читається назад)
І весело Олесеві
А ласо до сала
Олесь винив село:
Там і потоп, і мат,
О наркоман намок рано.
А зараз – зараза:
А мре ферма:
І крук і курки,
А змісту тут – а сім за…
А мене нема.
І будь вава в дубі,
А волога голова,
А гора все не Сварога.
Но сам, Олесе ти бите село, масон?
Мас собі бос сам.
Олесе, в Римі – мир, весело,
За пот і лад дали топаз,
Сир і рис
Сан і нас
Радо дар.
І лати читали,
І лами чималі.
І мед є в Едемі,
І Лубни чин були…
Лад наведе вандал –
Він, музо, розумнів.
Олесь винив село
Да занадто і, то і ба, аби от назад
О да! Радикуліт тілу кида радо!
У Марго і дракона рано кардіограму.
Але…Я і Лілія, Ела…
Слав Ян Наті вітання…вальс
Ян на вулиці і цілування…
Е, не на гОрод дорога, нене, -
Дорога на горОд!
А ласо до сала
Олесь винив село…
2009