22.12.2011 10:43
-
312
    
  6 | 6  
 © Тетяна Чорновіл

Погляд з дзеркала

Погляд з дзеркала

з рубрики / циклу «ПСИХОЛОГІЧНЕ»

Як же дізнатись, справжні ми, чи ні 

В реальному, як нам здається, світі? 

У дзеркало погляну на стіні – 

Критичний осуд бачиться мені 

У променях заломленої миті. 


А, може, справжнє ТАМ лице моє? 

Я ж лиш відбиток дзеркала он того, 

Їх світ крізь скло питання задає: 

– Чи зло, неправда в цьому світі є? 

Та чи хоч трохи є чогось святого? 


Не знаю, що на це відповісти, 

Мовчу й уста розгублено стискаю. 

В обрамленні скляної тісноти 

В німім презирстві щуряться світи 

І я відбитком в дзеркалі зникаю. 

Тетяна Чорновіл цікавиться

  • Тетяна ЧорновілМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.12.2012 00:09  Наталя Данилюк => © 

Гарно!Цікава тема, містична.Дзеркала - взагалі магічні предмети, оповиті таємницею.

 22.12.2012 23:08   

прикрасний вырш

 22.12.2012 22:46  Каранда Галина 

перечитала вірш. під настрій якраз...

 22.12.2011 22:47  Каранда Галина => © 

дуже близькі думки! і образ дзеркала теж люблю!

 22.12.2011 15:53  Оля Стасюк 

Гарно і інтригуюче...

 22.12.2011 14:00  Шайковський Олександр => Суворий 

Не можу і я тут не вставити своїх 5 копійок. Я читав книги Олександра Лук`яненка, російського письменника "Дневной дозор", "Ночной дозор" і "Сумеречный дозор", і також хочу вам сказати, що фільм "Ночной дозор" також дуже далекий від змісту книги. Тому не треба так дивуватися, бо, дійсно, не можливо помістити усіх деталей у фільм, обмежений часовими рамками. Та й слова автора не завжди доречно вставляти в фільмі, бо вони можуть не домогти створити образну картину, а лише нашкодити. Коли ми читаємо книгу, то працює наша уява, а коли дивимося кіно - то вона відпочиває, але ж треба нас чимось вражати, от і використовують режисери спецефекти, щоб ми не позасинали)))

 22.12.2011 13:54  Шайковський Олександр => © 

Може й зустрічав, але не знав, що то вони були)))

 22.12.2011 13:22  Суворий => Тетяна Белімова 

Через рік вийде: Хоббіт. Туди й назад. Вчора дивися трейлер і можу вже сказати, що це не та книжка яку я читав в дитинстві. Не знаю може перекладач зробив казку з серйозного твору. Кожен творець вносить своє бачення. Навіть десь читав, що шведський Карлсон, до якого ми звикли, зовсім не такий добряк в оригіналі...

 22.12.2011 13:09  Тетяна Белімова => Суворий 

Все це так. І я в усьому з Вами згодна. Єдине, що хочеться сказати, до чого ж тут Керрол? Напишіть свою історію про дракона, чорну й білу королев, і знімайте на здоров`я. А то моя дочка після перегляду засіла читати й каже, а це не про фільм книжка...

 22.12.2011 12:58  Суворий => Тетяна Белімова 

В 2 год фільму важко все запхнути при цьому не втративши динаміку і урізавши спецефекти заради яких люди понесуть грошики в каси кінотеатрів. Треба бути реалістами. Якби Тім Бертон хотів, щоб це був його останній фільм, він би напхав ребусів і шарад...
 {#} Сучасний митець повинен знаходити золоту середину. Щоб і створити шедевр і не підвести колектив... Їсти всім хочеться як би не банально це звучало.

 22.12.2011 12:46  Тетяна Белімова => Суворий 

Я не про форму фільму. З цим усе гаразд. Актриса, що грає Алісу, теж сподобалось. Така типова альбіонівка, я її собі такою і уявляла. Але ж зміст! У що вони перетворили задум Керрола? Де шаради, ребуси, інакомовності? Куди подівся світ - навпаки - світ - задзеркалля? На що вони його перетворили?

 22.12.2011 12:40  © ... => Тарас Іванів 

За що???????

 22.12.2011 12:40  © ... => Тетяна Белімова 

{#}:)))))))) Я в ту пору, на жаль, віршів не писала!!!

 22.12.2011 12:33  © ... => Шайковський Олександр 

Та нє! :))) Про вампірів - то не моє! :)))))))))) А Ви зустрічали таких у житті?

 22.12.2011 12:31  Шайковський Олександр => © 

То гляньте фільми про вампірів)) А в житті вони так маскуються, що їх і не узріти.

 22.12.2011 12:28  Суворий => Тетяна Белімова 

А мені сподобалось... Тім Бертон попрацював на славу. Картини задзеркального світу дуже реалістичні... Не думаю що хтось зробив би краще.
 

 22.12.2011 12:27  © ... => Шайковський Олександр 

Цікаво було б подивитися на того кровопивцю! :))))))))))

 22.12.2011 12:25  © ... => Тетяна Белімова 

Американці можуть зробити як ідеальний фільм, так і жахливий! А вибору нема, бо чиї ще фільми дивитись? Лишається тільки надіятись, що попадеш на хороший! І ще, хвала інтернету, можна плюнути і вибрати щось краще для марнування свого часу! :))))))))))

 22.12.2011 12:25  Шайковський Олександр 

А якщо додати трошки містифікації, то можна сказати, що дзеркало відображає нас такими, якими ми є насправді, тобто усіляких там кровопивців воно покаже у справжньому їхньому єстві, а не лише людську оболонку!)))

 22.12.2011 12:15  Тетяна Белімова => © 

А Льюїс Керрол створив цілий алогічний світ у своєму Задзеркаллі. А те що американці у своєму фільмі з його твором зробили - це просто жах!

 22.12.2011 12:13  Тетяна Белімова 

Так! Закон Ньютона ще якось вдалося вивчити, а далі... Вчителька четвірку натягувала тільки за гарні вірші й щирі очі...

 22.12.2011 12:04  © ... => Суворий 

:)))) Дякую! А я й не знала, що Ви фізик! У мене з фізикою було туго! :)))))))) В школі ще якось пройшло, а в технікумі й інституті, пригадую, все кучкувалася з групкою таких, як я, щоб купити викладачеві пляшку коньяку! Бо інакше б не здала!!! :)))))))))))))))

 22.12.2011 12:00  Суворий => © 

Як фізик можу сказати твердо, що відображення себе можна побачити в будь-яких речах навколо куди потрапляють відбиті від нашого тіла промені. Просто якісні характеристики поверхні, з якої зроблено дзеркало, відбивають ну дуже-дуже багато променів і в певному напрямку, а скажімо тротуарна плитка значно менше та більш хаотично... Все інше - містифікації нашого розуму, які ви описали просто блискуче.

 22.12.2011 11:58  © ... => Тетяна Белімова 

:)))) Дякую! "Життя Арсеньєва" не читала, на жаль. А на роздуми про світ за дзеркалом навіяв, мабуть, ще в дитинстві фільм про Олю і Яло! Правда, недавно стала замислюватися: а може той світ, за дзеркалом, правильніший?

 22.12.2011 11:53  Тетяна Белімова 

У Буніна є такий автобіографічний роман "Життя Арсеньєва". У ньому головний герой у дитинстві все намагається зазирнути за дзеркало, дізнатися, що ховається по той його бік. Холодне скло дзеркала інтригує. Інтригує самою здатністю відображати світ навиворіт. Вийшло, як завжди, по-філософські. Ваша поезія торкається душі й розуму, провокує на роздуми. Зазвичай, ми цього у поезії й шукаємо.

 22.12.2011 11:34  © ... => Тарас Іванів 

{#}Нарешті! Там талановитіші! :)))))))

 22.12.2011 11:27  Тарас Іванів 

Мовчу...Не знаю, що відповісти... Цікаво, чи в задзеркаллі Ви теж пишите?))) Дуже сподобалось!