29.01.2012 00:10
-
617
    
  4 | 4  
 © Серьога

Марш героїв Крут

Плече до плеча, юнкери і студенти

І ти, гімназисте, ставай, 

Прийшла наша черга примкнути багнети 

І йти боронить рідний край. 


Студентський наш курінь крокує на Бахмач, 

Та там вже червоні полки. 

Напевно, нам, мила, не доля вже бачитись 

І ждуть мене кращі світи. 


На станції Крути співають гармати, 

Розмову веде кулемет. 

Потрібна підмога, та годі чекати – 

Не той політичний момент: 


В столиці Петлюра пакує валізи 

І топить в крові «Арсенал», 

Старенький Грушевський захоплено пише 

Черговий свій універсал. 


Нас зрадили всі: козаки, гайдамаки, 

І військо, і робітники, 

Та ми відбиваєм ворожі атаки, 

Хоча нам й не переливки. 


Нас будуть ховати під сурми і гімни 

Та що нам з палких тих промов? 

Якщо ж стане вільною рідна Вкраїна, 

Тоді не в пусту наша кров! 



Івано-Франківськ, 28 січня 2012 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.12.2012 01:22  Каранда Галина => © 

 30.01.2012 00:15  © ... => Тетяна Белімова 

Згоден. Ну і самим при цьому кращими ставати :)

 29.01.2012 14:56  Тетяна Белімова => © 

Згодна з кожним Вашим словом. Там би мітлою промести, щоб нікого ні з владних, ні з опозиціонерів не лишилося, отоді може порядок би був. Треба так, як у Європі - на роботу на велосипеді, а не на вертольоті. Прийшов, покористувався і передав наступному. Поки цього не запровадимо, буде феодалізм із усіма наслідками.

 29.01.2012 02:21  © ... => Каранда Галина 

Та все буде нормально. Інакше не може бути :)

 29.01.2012 02:14  Каранда Галина => © 

може, Ви й праві. хай так і буде. сперечатися не хочеться, бо хочеться, щоб Ви були праві.)

 29.01.2012 02:11  © ... => Каранда Галина 

Та не кажіть. Правди добитись таки реально. Просто треба бути наполегливим і знати свої права.

 29.01.2012 02:09  Каранда Галина => © 

та Бог з Вами!) хто б їх обожнював!
а на місцях будь-які заяви і скарги реально обертаються проти заявника.

 29.01.2012 02:05  © ... => Каранда Галина 

У нас народ звик своїх можновладців ділити на дві категорії: одних обожнюють, а других ненавидять. А треба до них ставитись без емоцій: до всіх однаково - як до людей, які нам зобов"язані своїм місцем під сонцем. Відмовитись від дачі їм хабарів і вимагати з них по павнів. Не виконав щось чиновник - заяву в прокуратуру (реального толку мало, але нерви поїдять і трохи грошей з гаманця витягнуть), не хоче давати інформацію - запит в порядку Закону Про доступ до публічної інформації. Не відповів чиновник - знову заява в прокуратуру. Треба їх відучувати жити за наш рахунок. І ще: політиків ні за що не саджають (у кожного за душею купа гріхів і вкрадених у народа мільйонів). Садять сьогодні одних - це добре. Це значить, що завтра, після чергової владно-опозиційної рокировки посадять і інших. А там, глядиш, і боятися почнуть. Головне НЕ ОБОЖНЮВАТИ політиків. Вони ВСІ нам винні.

 29.01.2012 01:56  Каранда Галина => © 

та МИ й працюємо. от якби ще ВОНИ працювали. не за вила ж нам братися... от Ви, як колишній військовий, скажіть, як ЇХ примусити працювати?! а щодо "зовнішніх ворогів", то тут я цілком з Вами згодна...

 29.01.2012 01:49  © ... => Каранда Галина 

Я не вважаю. Я це знаю. Просто сьогодні деякі українці, які, дорвавшись до владних і депутатських крісел, намагаються перекласти вину за своє невміння будувати державу на зовнішніх ворогів, які "лишень сплять і бачать, як би то знищити "нещасну Україну". А між тим "вина" наших сусідів: як на Заході, так і на Сході полягає лише в тому, що вони, на відміну від наших політиків, свою державу будувати вміють і так само вміють відстоювати свої національні інтереси. Це лише наші політикани: як у владі, так і в опозиції (хоча яка то опозиція, якщо кожен по 3 рази при владі побував?) думають, що чим більше вони будуть плакатись, тим швидше нас добрий дядечко пожаліє, погладить по голівці і дасть цукерку. А воно так не буває. Хлопці під Крутами у 1918-му це розуміли і виборювали свою незалежність. Нам же її принесли на блудечку з блакитною койомочкою. От тільки для того, щоб її зберегти, треба ПРАЦЮВАТИ, а не стогнати, що нам тієї незалежності замало.

 29.01.2012 01:41  Каранда Галина => © 

Ви щиро вважаєте, що Україна зараз незалежна, а українці - вільні? чомусь мені так не здається...

 29.01.2012 01:39  © ... => Каранда Галина 

Ну чому відсутність?

 29.01.2012 01:33  Каранда Галина => © 

ага. відсутність результату - теж результат!))))

 29.01.2012 01:32  © ... => Каранда Галина 

Взагалі-то впусту нічого не буває.

 29.01.2012 01:28  Каранда Галина => © 

дійсно, марш.
стала вільною...наче... чи не впусту?

 29.01.2012 01:11  © ... => Тетяна Белімова 

Дякую. Але історик я тільки в душі. Взагалі-то я журналіст і колишній військовий :)

 29.01.2012 00:37  Тетяна Белімова 

Ваші щирі слова йдуть від серця і зраджують у Вас історика.