В новинах бачила інтерв`ю мусульманина, що продає біля Гробу Господнього в страстну п`ятницю паломникам-християнам їхню священну символіку:
"Я вірю в аллаха. Та бізнес є бізнес..."
А інший сказав: "Ну фестиваль у них, що ж тут поробиш?"
от де терпимість... гроші - потужний об`єднуючий фактор, виявляється...
дуже Вам дякую. трохи боялася Вашої реакції, бо тема таки неоднозначна.
17.04.2012 01:27 Толік Панасюк
Звичайно, кожен заробляє як уміє, на те він і бізнес. А паломники, у кожного власні мотивації, Звичайно, що Христос проповідував про зовсім інші речі, про царство Боже в середині нас, а це удосконалення внутрішнього світу. Та найпростіше вдосконалюватись зовні узявши Бога в партнери, навідь зробивши Його начальником. Значно складніше найти в собі Творця і розвивати, плекати Його в собі стаючи одним цілим з Ним. Вірш дуже хороший.
дякую. я чудово розумію, що вірш некоректний по відношенню до багатьог віруючих, тому прошу пробачення в тих, кого він міг образити. Та я ж теж не безбожниця, хоч у церкву ходжу не на свята. Це складне питання. вітаю всіх з Воскресінням!
15.04.2012 15:21 Лідія Яр
На жаль, не лише для мусульман наша віра-бізнес, для самих християн це стало уже не скільки вірою, скільки бізнесом, сподіваюсь, що все ж для більшості це справжня віра. Віра повинна бути в душі людській, а не про людське око.. Вірш чудовий і вчасний.
Прошу вибачення за шалені стрибки розміру і ритму.... рідко таке й допускаю наче, та тут "Остапа понесло"... щось я так аж зреагувала на той натовп різношерстих вірян... як вони ще нікого не затоптали? сама стараюся оминати юрбу... щоправда, там поліція спрямовувала окремі конфесії в окремі русла ( варіанти шляху останньої дороги Христа??????????) Українців було небагато, то вони йшли доволі чинно... А от ефіопи... - жах!