22.01.2013 18:04
для всіх
235
    
  4 | 4  
 © Ем Скитаній

Пірамідальність

Пірамідальність

дилетантські теревені

...ми риєм, бурим, зрубуєм, ріжем, спилюєм, косим, стрижем, топчем, розвалюєм, руйнуєм. підриваєм, зносим, захоплюєм, перетираєм у порох, вбиваєм, знищуєм, нівелюєм... - фух! зморився я від дієслів нашого прогресу - адже завдяки саме таким і подібним до цих дій ми розширюємо, розсовуємо простір свого існування і вдосконалюємо свій світ - хоча і розуміємо примарність своїх діянь, тому що ідеального блага на землі немає, не було і бути не може - благо нам як символ, якого змушені вічно прагнути з причини своєї егоїстичної суті...

...без вирішення питання егоїзму не збудувати нам блага на землі - з іншого боку, людина без егоїзму не дбає про себе, про власний добробут, не слідкує за собою, втрачає свою індивідуальність - людина без власного "я", що як найменше! не розумна людина - що ж тоді буде за суспільство таке з ідеальним благом брудних і нерозумних людей? - от ми і здумали собі піраміду суспільного устрою, ідучи за прикладом природи - зверху сильні і красиві, "кращі", знизу слабкі і бридкі, "гірші" - у більшості ми належимо до "гірших", ми жорсткіші у хамстві і дикунстві, у цинічністі і деспотизмом, наглістю, брехливістю своєю, злодійкуватістю і у т.п. найнижчих проявах у бутті, в найегоїстичніших духовних і розумових якостях... - але куди нам до сильних, красивих, "кращих" на соціальній маківці! - адже ми лише гумус для живлення самого, най- найкращого - нерухомий, він квітне і процвітає однією шлунково-кишковою метою - вижити...і жити в ім"я консервації стабільної підтримки його за рахунок живлення від слабкого, бридкого, "гіршого" - і від споживчих надмірностей "кращих" світ кисне, гниє і, в решті решт, всихає і гине, руйнується - закони тимчасовості у природі незнищенні - і подібне відбувалося в історії людства досить таки частенько - і ми знову зводили нову піраміду, створювали іншою її, іще паскуднішу за попередню...

...да-а-а! темна споруда, ця піраміда суспільного устрою - але ще темніша дурість, що відтворює її - краще б ми жили у кришталевій салатниці на слонах, які стоять на черепашці, чи на кітах в океані Всесвіту - світліше і прозоріше жили би у такому крихкому світі і були б відповідальніші в існуванні своєму, гостріше б відчували провину за кожний свій порух у природі...

...а ще подейкують, буцім, піраміда стартова площадка у розвидку людства - не знаю, вірити в це, чи ні? живучи у новій споруді, сумніви гризуть мене - а сумніви, кажуть, є діалектика...але то вже зовсім про інше.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.01.2013 07:51  Деркач Олександр => © 

- я думаю Вам сподобається, тут теж цікаві роздуми.

" Когда будет срублено последнее дерево, когда будет отравлена последняя река, когда будет поймана последняя птица, — только тогда вы поймете, что деньги нельзя есть"...Белый человек жаден. В кармане он носит холщовую тряпку, в которую высмаркивает свой нос — как будто боится, что может высморкать и упустить что-то очень ценное."

 23.01.2013 07:47  Деркач Олександр => © 

Класні роздуми, цікаві...викладені - супер!!!

 22.01.2013 20:06  Тетяна Чорновіл => © 

Цікаві роздуми! ((( Я й так підозрювала, що гумус...
Сумно. Більш не маю що сказати.

 22.01.2013 19:22  Каранда Галина 

цікаво про ідеальне благо брудних і нерозумних...