26.03.2014 14:40
для всіх
181
    
  4 | 4  
 © Маріанна

Мара

Міріадами крапель розсипається сонце. Його сліпуче сяйво заповнило весь простір, зробило небо нестримно, сліпуче білим.

Кожен із променів голкою входив у тіло, що ледь рухалося безмежними пісками і колись, ще так нещодавно, було відважним мандрівником.

Він уже навряд чи міг згадати, що змусило піти за караваном і яких чудес чекав. У роті пекло вогнем, як і смажені на пательні пісків ноги.

Марилось лише ковтком води. Але довкола на сотні мильне знайти і калюжки.

Можливо, колись тут пройдуть люди? Чи встигне він?

Та поки ніхто не прагнув застрягнути в цій негостинній місцині.

Очі заливає піт. Все важче шукати хоч якогось шляху.

Скільки ще так брести?

Можливо, милосердний скорпіон скоротив би муку, але не видно і його.

Нічогісінько.

Але що це? Що видніється там за обрієм? Невже правда?

Онде пальми! Оаза! Значить і озерце є!

Вода!!! Рятунок!!!

Остання спроба. Ноги рвонули вперед. Руки в очікуванні простягають спечені долоні…

Пісок. Один пісок.

Мара.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.03.2014 11:42  © ... 

Дякую!

 26.03.2014 17:12  Ірина Затинейко-Михалевич 

повчально - слова так пересипаються необтяжено, мов той пісок...викликаючи спрагу в читача до доброго слова!

 26.03.2014 14:45  Тетяна Белімова => © 

Твір зі змістом. Як завжди у вас)) Буває, з останніх сил рвешся до шматочка раю, який виявляється лише марою.

 26.03.2014 14:38  Ірина Червінська-Мандич... => © 

гарна замальовка, об"ємна. моє чудово

 26.03.2014 13:09  Ганна Коназюк 

Оце так і в житті бува... Дивишся - озерце, а в реальності - один гарячий пісок... Дуже-дуже змістовний, сильний текст! Сподобалось!