26.05.2014 15:20
для всіх
326
    
  9 | 9  
 © Ірина Затинейко-Михалевич

Шкіц "Жасминові весни"

"Дзвонять дзвони...грають сурми...".

Стогнала Душа під втомленими тілесами Думок і не тяжіла ними... Випаровувалась снами, блукаючи, ледь підсвіченими, хаотичними підземками підсвідомості... Шукала, розгублена, виходу до втілення дійсності. Хотіла і сумнівалась. Боялась. І так препаскудно смердить елей страху... Майже смертю?! Хоча, навіщо знати, як він смердить, той летальний вінок жасминовий, коли довкола ще весна, і не остання... Ще ж цвіте жасмин, дурманить голову невіджитими до кінця пристрастями. І поки ті пристрасті, почування, осяяння осідлані нею, доти відчуває себе начебто сильною. І так усе життя?! А скільки того життя?! У порівнянні з вічністю - секунда. Чиясь секунда із мільйонів інших - і все. А всі жасминові весни - лише енні долі секунд, завузлені у надійну старість.  Хай і так - зараз цей вузол, не зовсім цупкий, можна і не мацати, не поправляти нав`язливо - бо ще може і не згодиться. Поки. Щоб марно та й завчасно не прикликати. Її - бентежну. Умовну Крапку. А незадовго - шмиг, і всі весни зав`яжуться в один ароматний букетик жасминовий, якому судитиметься колись стати зморшкуватим всохлим гербарієм. Комусь на згадку пригодиться. Душі ж -  символічною вітальною бутоньєркою для відліку нових жасминових весен, із начисто забутими віджитими веснами у цьому житті, щоб почати новий їх відлік у новій вічності. Безкінечній...

Цить! Цвіте жасминова секунда...



Київ, 26.05.14

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.05.2014 17:23  Володимир Пірнач => © 

Класно про букетик,
але ти якось дуже лояльно, я б сказав більш хардово :)
Сподобалось.

 27.05.2014 13:03  Світлана Рачинська => © 

Іринко, просто надзвичайно... Бракне слів.

 27.05.2014 08:07  Деркач Олександр => © 

Дуже сподобалось

 27.05.2014 07:58  © ... 

дякую, що заглянули)

 27.05.2014 03:06  Ганна Коназюк => © 

Дуже чудова мініатюра! Сподобалось!!!

 26.05.2014 23:16  Панін Олександр Мико... => © 

Чудовий текст!!

 26.05.2014 23:08  Тетяна Белімова => © 

Іринко! Ну чудово! Безмірна глибина! Такий філософський текст! Вишукано, по-твоєму "жасмінова весна"))))
Люблю твої тексти! Пиши! Із радістю чекаю твоїх нових творів)))

 26.05.2014 21:56  Тетяна Чорновіл => © 

Не знала раніше навіть про такий музичний інструмент!
Чудова мініатюра!

 26.05.2014 15:45  Мальва СВІТАНКОВА => © 

Захоплює!...