24.09.2016 16:55
для всіх
233
    
  1 | 1  
 © Роман-Мтт

Руда наповнює Дніпро

Руда наповнює Дніпро До роковин подій 21.11.2013 р.

з рубрики / циклу «стіхо»

Руда - старослов`янська назва крові

Руда з Майдану й досі наповнює Дніпро,

Руда з Південної Пальміри – Чорне море, 

Руда десятків тисяч, з Донбасу у Азов, 

Пилюку териконів вимива додолу.


Руда трьохсот людей із літака, 

Руда татар, й руда солдат російських, 

З під Іловайська руда, руда з під аеро-порта

Змивають попіл, залишають – гідність.


Умиймося рудою, нап`ємося рудою,

Напоїмо сусідів до кривавої відрижки.

Та досі кран, відкритий чорною рукою, 

Від крові не іржавіє нітрішки.



УПД: - за лінком можна прослухати аудіоверсію.



Запоріжжя, листопад 2014

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 20.02.2017 01:02  © ... 

Прочитайте цього вірша. Це я писав. Це про Майдан, пилюку териконів, війну, про все разом. Це триватиме до того часу поки влада не перестане красти (або ми змусимо її це зробити) та доти, поки не випалимо якусь непевну сусідню територію (завуалював, щоб не звинуватили в розпалюванні ворожнечі).
Прочитайте. Кров почалась з Майданом - там вона і спиниться, саме там впаде остання крапля крові, щоб припинити війну і змінити ситуацію в країні на краще. Руда, яка досі сочиться київською бруківкою, вже перемішана з усім: вугіллям, газом, тарифами, золотом і доларовим конфетті. Єдине, що лишається в неї додати - це кров можновладців, реальних. Може запах своєї крові трохи їх заспокоїть? В Румунії це допомогло на певний час і лишило стійкий стоп-еффект на довгі роки - народ і влада реагують дуже оперативно на відповідні запахи: народ - на запах брудних владних рук, влада - на запах тіла Чаусешку, який досі вітає над Румунією і активізується при зібранні людей в Бухаресті.
Всім полеглим на Майдані, у війні, від дій будь якої влади в Україні - честь: уклін вам люди доброї волі, що не бажали жити за чужою вказівкою, і мали гідність і сміливість померти за свої погляди, відстоюючи свободу навіть ціною життя. Ви змінили цю країну.
Нам тепер лишилося метастази перебороти і буде легше...
Прочитайте цього вірша.

 19.11.2016 19:25  © ... 


за лінком можна прослухати аудіоверсію вірша, який я вже тут публікував. нажаль не можу записати в МП.3, а ВАВ формат багато тягне. До речі, МП.3 сильно обмежаний - вистачить на пісню, але не на аудіо версію твору довжиною від 10 хв і більше. Тисніть і слухайте.
Буду вдячний за критику!

 04.10.2016 23:36  Тадм => © 

моторошно, але так і є. Влучно Ви

 26.09.2016 15:33  © ... 

Дякую всім, хто прочитав. Річка та невелечика, але юшиться вправно.

 26.09.2016 13:05  Серго Сокольник => © 

Ото ж...

 24.09.2016 20:23  Панін Олександр Миколайович... => © 

Сильна поезія.

 24.09.2016 19:20  Каранда Галина => © 

скоро 3 роки... жах...