18.03.2011 13:46
-
642
    
  3 | 3  
 © Наталка Янушевич

Життя нам рідко пробачає, 

Чи хочеш, чи не хочеш ти. 

Воно кричить і вимагає 

Безкомпромісно: «Заплати!» 


І не приймає виправдання: 

Мовляв, не вийшло, не вдалось. 

А норовить щоразу вдарить. 

І б’є тебе, а не когось. 


Йому однаково - великі 

Твої помилки, чи малі. 

Не стань тим самим черевиком 

Два рази на одні граблі. 


З трофеєм ти виходиш з бою,  

Хоч все програв і сил нема. 

Це досвід. Він завжди з тобою, 

Щоб небо не коптить дарма. 



Дрогобич, 2005?

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.03.2011 01:10  Юлія Змій 

Особливо, сподовся перший стовпчик) О Києве, мій)) (мої асоціації)...

 20.03.2011 02:00  Андрій Гагін => © 

Дійсно я Вас, Наталя, розумію. Досить часто вважаєш що вірш досконалий, але його оцінюють як поганий. Я останнім часом перед тим як надрукувати спочатку декламую вголос дружині та знайомим. Відразу всі помилки випливають на поверхню. Спробуйте й Ви.

Однак інколи, милозвучне звучання вірша не всім подобається, в мене таке буває часто. Але в такому випадку я впевнений в тому що вірш достатньо придатний для друку, хоч можливо і не досконалий ( в мене ще інколи не вистачає образності, я ж всеж таки в першу чергу науковець).

Цікаві курьйози навіть бувають, вірш за розміром не правильний, однак коли виразно його читати - все сходиться. Хоча досконалості потрібно вчитися - власний досвід.

 Щось я розбалакався на ніч...

ВДАЧІ Вам та творчого натхнення. Творть та радуйте читача. Можливо колись хтось зрозуміє сенс життя поета.

 20.03.2011 01:39  Наталка Янушевич => Андрій Гагін 

Дуже дякую. Як ви самі розумієте, я не можу об`єктивно оцінювати власні вірші. Просто пишу, як і більшість з нас.

 20.03.2011 00:11  Андрій Гагін 

Щодо думок, дуже гарний вірш на 12 балів із 10-ти. Однак є помилки, я не вдавався до детального аналізу, а лише прочитав вголос, і вони всі всплили на поверхню. Можливо я помиляюсь, і не спіймав необхідну тональність, але поряд з вашими гарними віршами, цей має недоліки. Читаючи подумки немов все досконало, але вголос не зходиться. Натхнення Вам Наталко! :)))

 18.03.2011 14:50  Тетяна Чорновіл => © 

Повчальний черевик! :)))