Третій болісний сонет
строфиз Анєнского
Я повторяю их на память в полусне
І. Анєнский
Ні, їм не сýджена просвітленість красою;
я їх повторюю на пам᾽ять в напівсні,
вони – хвилини рідкі злагоди з собою,
перегорілі на повільному вогні.
Так дорогі мені – туман переді мною
і з нього їх прихід в тривожній тишині,
поява рими блискавичною стрілою:
і мука й зáхват мій, так дорогі мені.
Хто знає, в котре з безпробудного запою
цієї каторги над купою листків,
я духом падав і ридати вже хотів
серед нерівного виснажливого бою;
та я люблю вірші і ця любов росте:
так тільки матір любить нéмічних дітей.