Ранок
Мокрий асфальт, сивий туман…
І сонячне проміння побивається крізь хмари.
А запах свіжих квітів, мов дурман,
Що розкидає всюди свої чари.
Краплина ранішня скотилась на листок,
Далеко десь, в траві, подався голос птаха.
Світанок дихає ковточок за ковтком,
Він немовлятко-син нічного мага.
Жасмин протер росою очі,
Він розкидає всюди білий цвіт.
Вже не залишилось і сліду ночі,
Вона втекла кудись у інший світ.
А тепле сонце світлом захопило небо,
Прогнало хмари й стало царювать,
Смугастою дорога стала, ніби зебра.
Туман стомився й тихо пішов спать.
Життя лунає голосом струмочка,
Воно панує в кожному стеблі,
В зернинах того запашного колосочка,
Що в темряві нічній лише зміцнів.
Цей ранок лиш один єдиний в світі.
А літечок більш не побачиш ти таких.
То ж насолоджуйся, поки все в цвіті,
І як прийде зима, не будеш ти сумний.
Бо оживе у пам’яті той аромат,
Згадається ванільне небо ранку,
Із сонечком на дні калюж каскад,
Що завжди мають дивовижні рамки.