16.04.2019 18:54
для всіх
100
    
  4 | 4  
 © Панін Олександр Миколайович

Нотр Дам

Нотр Дам

Пожежа

Палає Нотр Дам, палає, 

Терзає полум`я його, 

Вогонь не думає, не знає -

Чому? Навіщо і Чого?

 

Пощади не знайдеш, ні схову

Від головної зі стихій, 

Людського натовпу лихого, 

Дрібні спалахують гріхи.

 

З вогню вихоплюють основи, 

Реліквії в міцних руках, 

Врятовано вінець терновий:

Без болю, терній нам ніяк!

 

Стихій погаснуть жала хижі, 

День ясний усміхнеться нам

І над оновленим Парижем

Ізнов струмитиме Нотр Дам!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 17.04.2019 09:14  Тетяна Белімова => © 

Берегли-берегли і не вберегли. Потужні засоби безпеки - на вході до Нотер-Даму накачані араби перевіряли вміст кожної сумки і рюкзака, а люди проходили крізь рамку металошукача. Це не лише в Нотер-Дам - скрізь, біля кожного культурного об`єкта були такі перестороги. Думаю, що це в  жодному разі не теракт, не зумисний підпал.

Мені здається, що колись у підручниках з історії напишуть, що пожежа Нотер-Даму ознаменувала собою завершення епохи. Напевно, людство вже ніколи не буде таким, як до цього. Дуже і дуже шкода(((( Нема слів(((

IMG_20181029_143133

 16.04.2019 21:55  Каранда Галина => © 

Собор, звісно, шкода. Як символ. Але - його відновлять, і дуже швидко.

В Україні цієї зими згоріло багато хат. Люди вже звикли за пару десятиліть до газу. Але більшість старі плити та грубки не повикидали. І коли ціна на газ стала непідйомною - знову почали топити по-старому, дровами. А навички вже втрачено. Та й пічні системи за роки невикористання зносилися: десь щось забилося, десь щось провалилося. А знаючих пічників уже не має - зникли як клас за непотрібністю, старі вимерли, нових не навчили. Люди затопити в хаті вміють, а ньюансів безпечного використання не знають. Плюс за цей час з`явився в хатах пластик, утеплювачі. Все легко горить і чадить отрутою. Люди гинуть у вогні та від чаду. Статистики не гуглила, але навіть по моїй Полтавщині частота таких випадків вражає.

У неділю я сама була свідком пожежі. У батьківському селі в людей майже повністю згоріла хата. Відсутність нормальної системи МЧС, здатної оперативно і дієво реагувати - інше питання. В цьому випадку люди залишися живі, але без даху над головою.

Я вважаю це значно більшим горем, ніж згорілий собор. Бо на його відновлення меценати ще й у чергу стануть...

От така я неосвічена і некультурна (((