Сонет V. Корона сонетів «Вінець для музи»
Магістральний вінокСонет V
Підкорює душа круті висоти,
Зреклася назавжди земних принад.
Митець-Сізіф під гору камінь котить.
Вершина – потойбічна таїна.
Життя поета – дивина природи,
Мов древо правди і гріховних знань,
Цвіте натхненням і красою родить,
Хоч болем буде страчена весна.
За що мене дразнила, хитра музо,
Дала вінок із чорних орхідей? –
Не лаври, а печаль прийняти мушу.
Вона живе усюди і ніде –
Моя любов – святиня і спокуса –
Самітницею ставши для людей.