Поетичні парафрази
з рубрики / циклу «Переспіви, за мотивами»
(за мотивами віршів поета К. Мордатенка)
Вербові перси – неймовірне порівняння,
Туман молочний цідить ранок на світанні,
Цілують сонцем небеса поета в губи,
А він віночком диво-слів наш зір голубить…
Яка довкруж краса! Мороз та іній
розвісили гірлянди на гілках,
А сніг, у сонячнім промінні синій,
Кружляє й тане швидко на моїх губах…
Словами зацілована – тепер вже не засну,
Як білий цвіт акації, земля лежить в снігу,
А я на крилах спогадів лечу у літепло,
У надзвичайно гарне й мальовниче моє село…
У нашому селі, на Шведовій горі
росте пахуча липа, вже така стара,
Стоїть на варті з ночі й до зорі,
А вдень під нею бешкетує дітвора…
Були часи, коли буяли цвітом кручі,
І я любила в річку Рось щодня пірнати -
Ніколи не забуду рідний край співучий,
І буду вічно пам`ять в серці зберігати...
#Ольга_Шнуренко
м. Київ,