07.02.2021 14:09
для всіх
69
    
  - | -  
 © Ольга Шнуренко

Поетичні парафрази

за мотивами творів Омар Хаяма

Біжить за миттю мить, щороку є весна -

благословляй її піснями і вином!

Немає в світі блага, вище за життя -

як проживаєш ти його, так і пройде воно…


Ой, скільки я разів, відразу після сну,

вам обіцяв, вино не буду більше пити,

але сьогодні Бог послав мені весну -

то як же можу я її не пригостити?


Якщо вино, немов душевний рай,

лікує серце, стомлене і хворе,

якщо у відчаї душа, шукай

рятунок у вині – ти з ним, як у ковчезі Ноя…


Якщо хмільна гулянка - не зі мною,

хизуйтесь розумом і дивною красою!

Коли вином наповнить чашу тамада,

згадайте добрим словом тих, кого уже нема…


#Ольга_Шнуренко



м. Київ, 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!