23.08.2021 09:21
для всіх
171
    
  3 | 3  
 © Анатолій Костенюк

Воли та вісь

Воли та вісь

байка Езопа

Одного разу два воли

від Криму з сіллю віз тягли.

Спинились якось на шляху

вони і кажуть чумаку:

– «Потрібно дьогтем вісь змастить

бо та все стогне та рипить…

Запряжені у воза ми,

а стогне – вісь!» Поміж людьми

так повелося вже з тих пір:

хто вічно стогне – тим не вір.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 25.08.2021 18:21  Душа => © 

))))))))))))))))) Дуже гарно!!!))))))))))))

 23.08.2021 21:24  роман-мтт => © 

Зневажена роль вісі. Якщо б не вісь - не мали б що тягнути чи як тягнути. Надто проста алегорія, якщо без технічних подробиць. А якщо з ними, з подробицями, то змащена вісь полегшує волам роботу, менше їх гальмує, як мінімум, менше стирається і дозволяє врешті решт здійснити доставку. Нема кому чумаків напоумити доглядати за технікою, окрім волів.

 23.08.2021 16:42  Борис Костинський => © 

Дуже гарно! {#} Коли приїздимо до України з відвідинами, то сходу стикаємося з плачами геть усіх, кого зустрічаємо. Ну просто усі нещасні і поневіряються! А отак придивишся - хата власна і платити за неї банку не треба, ремонт зроблено добрячий, меблі та сучасна електроніка є, автівка, хоч і не нова, але яка-небудь "Шкода" чи там японка... Ясна річ, що це не гаретні пенсіонери, але отаких - чимало. Але чорна заздрість до сусідів та плач! З чим не можу не погодитися - медицина в Україні таки жалюгідна. За комуняк було мерзенно, але все ж таки люди щось від тих вбогих лікарень та поліклінік отримували. Диспансерізація, до речі, штука слушна. Це комуністи вірно робили! І що ще гнітить в Україні - весь час повсюди ці збирання грошей на лікування! Це просто сум та жах! Як так - три десятиліття і не впровадили елементарне - СТРАХОВУ МЕДИЦИНУ?! Висновок роблю жорсткий: це все СПЛАНОВАНО задля знищення нації! Абсолютно ТАК! Іншого пояснення не маю!

 23.08.2021 12:22  Каранда Галина => © 

:))))) найпершими посміхнули езопівські чумаки).

"Мужик на телеге въезжает в деревню:
— Эй, народ, я вам дрова привёз!
Лошадь оборачивается:
— Ну, офигеть! Он привёз!"

 23.08.2021 12:12  Каллистрат => © 

Класно! Так воно і є ))) Хтось тягне, а хтось рипить ))) Дякую.