02.02.2022 04:47
для всіх
117
    
  - | -  
 © Тетяна Чорновіл

Зимовий десерт

Зимовий десерт

з рубрики / циклу «ЛІРИЧНІ СМАКОВИНКИ»

Міжнародний День десерту започаткований 1 лютого 2008 року, коли американський кондитер Енджі Дадлі створила десерт кейк-попс (cake pops) – невеличкі тістечка на паличках в глазурі. З часом тістечка ставали все популярнішим, до його народження стали додавати й інші ласощі та цукерки, поступово перетворюючи солодку подію в День десерту.

Надумала манірниця зима

Чимось незвичним всмак поласувати, 

Сипнула з ночі снігу крадькома, 

Підбивши до м’якого стану вати.


З американського материка

Рецепт вітрам замовила до ладу

Десерту на основі молока

З насиченим свавіллям шоколаду.


Спекла і для декору додала

Глазур морозну, з інеєм розтерту, 

В порошу насолоди замела.

Смакуйте! З Міжнародним днем десерту.



Кейк-попс на паличці (рецепт)

- масло вершкове (кімнатної температури) –75 г

- цукор –75 г

- яйця (кімнатної температури) – 2 шт.

- борошно –75 г

- розпушувач –10 г

- какао (порошок) – 2 ст. ложки


Для глазурі й декору:

- молочний шоколад

- білий шоколад

- кольорова глазур

- кондитерська посипка


Приготування:

  1. Збийте м’яке вершкове масло з цукром. Додайте яйце і збийте до маси густоти крему. Окремо змішайте борошно з розпушувачем і введіть суміш в масляну масу.
  2. Розділіть отримане тісто пополам і в одну частину додайте порошок какао, наповніть ним змащені маслом виїмки силіконової форми для кейк-попса. Накрийте верхньою частиною форми. Випікайте 15-20 хвилин при температурі 175 градусів.
  3. Точний час випікання залежить від розміру виїмок, а значить і розміру самих фігурок (найчастіше кульки). Як тільки кульки чи інші фігурки схолонуть, вийміть їх з форми, ввіткніть в кожне тістечко зубочистку (або іншу дерев’яну чи пластикову паличку)..
  4. На водяній бані розтопіть білий чи молочний шоколад, або приготуйте будь-яку кольорову глазур. Фігурку на паличці опустіть в шоколад і дайте йому захолонути.
  5. Далі можете прикрасити десертні кейк-попс, нанісши візерунки глазур’ю з пакету з надрізаним кінчиком, а також кондитерською різнокольоровою посипкою.

Смачного!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!