18.06.2012 20:57
-
410
    
  2 | 2  
 © Ігор Рубцов

Передайте привіт Графоманичу

з рубрики / циклу «Громадянська позиція»

 Шурує перо,

                        мов лопата,

Щодня піддає

                         "гостинці".

Писати, аби

                         писати -

Такий головний

                         твій принцип.



Загнавши

                         на смерть Пегаса,

Мордуєш

                         тендітну музу.

Нехай виходить

                          не "в касу",

Проте, об`єми -  

                          від пуза.



Зруйнуєм омани капище!

Як каже один твій фан:

"Щоб стати ТА-А-АКИ-И-ИМ графоманищем,

То теж треба мати талант.



Донецьк, 6 грудня 2010 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 22.06.2012 20:41  © ... => Лідія Яр 

Працюйте тихо. А тоді колись покладете збірочку на стіл перед чоловіком. Може іншої заспіває?

 22.06.2012 20:33  © ... => Тетяна Белімова 

Танечко, вони писатимуть на парканах фарбами. Цей вірус незнищений.

 22.06.2012 20:32  © ... => Володимир Пірнач 

Але Ви багата людина: "...половина моїх жінок..." Непересічна людина. Що до критеріїв, я згоден з Вами майде повністю. Але є якесь чуття...

 22.06.2012 20:27  © ... => Деркач Олександр 

Бувають навіть невизнані генії. Що поробиш. Краще про себе бути скромної думки. І тоді можна не перейматись тим, що каже жінка.

 22.06.2012 20:24  © ... => Чернуха Любов 

Я приховав ім`я, зробивши такий собі узагальнений образ, хоча, пишучи, мав на увазі певну особу, що позиціонує себе, як поет. Але дехто з моїх друзів здогадався, бо ми "випасалися" на одному з ним сайті. Вважайте мого антигероя символом.

 20.06.2012 23:58  Лідія Яр => Деркач Олександр 

Ну да, Пожалійте його.

 20.06.2012 12:09  Тетяна Чорновіл => Деркач Олександр 

{#}Чахлик Невмирущий!...

 20.06.2012 01:25  Каранда Галина => © 

) добре, що дату поставили, а то б на себе натягла).
а тепер серйозно. Це вже як підходити. Мені одна людина ( не на Порталі) закинула, що я забагато увагу приділяю формі, і вірші мої агресивні, а от у неї все від душі. Пише вона мало, все на один манер, і як на мене, аморфно і нецікаво. Звісно, для неї я - графоман, бо пишу багато (принаймні, проти неї).І пробую різні стилі, форми, жанри. Мені це цікаво, я вчуся, читаю інших, пробую як вони... Мене можна на вірш розкрутити з-пів-оберта, іноді й замість коментаря тут вірш виходить. І таких, як я, тут багато. Для нас вірші - це і привід, і засіб, і спосіб спілкування, інакше б нас тут не було. Звісно, що ми всі графомани в очах сторонніх. Але я не вкладаю в це слово негативного змісту. Потреба писати є, але ж хіба це - вада якась? погано, коли людина нав"язує свої вірші людям, які не знають, як від неї здихаться... Є таке в реалі: впіймає за гудзика, і ну свої вірші читати... Оскільки в реалі я майже нікому нічого не показую, то, думаю, не дуже грішна в цьому плані. Так що ладно, буду тут графоманом, я не проти.

 19.06.2012 20:57  Деркач Олександр => Лідія Яр 

Дивлячись на АВУ, навіть не уявляю ТОГО чоловіка який може влаштувати Вам скандал:)))

 19.06.2012 18:33  Володимир Пірнач => Тетяна Чорновіл 

А їм не треба було робити висновків їх це в принципі негребло.
Їм що Есенин, що Рембо.. всі по-хрепту, бувають такі - це страшні люди :)

 19.06.2012 18:28  Тетяна Чорновіл => Володимир Пірнач 

:)) То як же перша половина робила висновки, не читаючи текстів??? Втім, запитання може бути риторичним, вибачте...

 19.06.2012 18:22  Володимир Пірнач => Тетяна Чорновіл 

Другій половині було цікаво, і вони хотіли потрапити в тексти :)

 19.06.2012 18:13  Тетяна Чорновіл => Володимир Пірнач 

А друга половина? :)))

 19.06.2012 17:39  Лідія Яр => Деркач Олександр 

Ого! а я думала. що то лише мені такі компліменти діставались від чоловіка, коли я йому намагалась щось своєї писанини показати...
Сказав. що всі творчі люди не нормальні, поети то, чи графомани, талановиті, чи ні - без різниці. Мені писати заборонено. Коли щось випадково на очі попаде-скандал. навіть не читаючи.
Але ж не писати.. то ж як стихійне лихо, . Може і я графоман, не знаю, але якщо у людей є така потреба, нехай пишуть.
Я десятки років нікому не показувала свою писанину, але писала, бо була в цьому потреба.

 19.06.2012 11:43  Тетяна Белімова 

Заховайте ручку й папір від графомана! Врятуєте людство!

 19.06.2012 11:37  Володимир Пірнач => Деркач Олександр 

)) у мене те ж саме, половина моїх жінок казали що я хворий і крутили біля виска, коли бачили мої рукописи, тому я погоджуюсь - це нормально.
А про графоманство, підтримаю Наталку, немає обєктивних критеріїв, питання відкрите.

 18.06.2012 22:35  Деркач Олександр 

Проти графоманів нічого не скажу - мене перша жінка так і називала, а друга казала, що дурка по мені плаче

 18.06.2012 21:37  Чернуха Любов => © 

Цікаво кому ж Ви це присвятили!?