22.06.2012 10:28
для всіх
4258
    
  10 | 12  
 © Тетяна Чорновіл

Сотні лих назад

Сотні лих назад

початок Другої Світової війни на території СРСР

У день цей почалась війна

Не там… Не з тим нападником…

У ній народ наш спив до дна

Затіяне злим зрадником.

Той роль леліяв панівну

У світовій історії, 

Свою ж державу ввів в війну

На власній території.

Вождів безумство, лите вщерть, 

Фронтами розлетілося, 

Прості святі ішли на смерть, 

Бо так комусь хотілося.

Про перемогу на межі

Ще й досі тінь нуртується, 

Ще не один Гулаг душі

В кутках думок готується.

Не вся доведена вина, 

Що в крові захлиналася.


А сотні лих назад війна

Ще тільки починалася…



22.06.2012

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.11.2016 20:14  роксана => © 

класс!!!

 23.06.2012 17:30  Лідія Яр 

"Прості святі ішли на смерть,
Бо так комусь хотілося." - авжеж..
Правильно написали, про все правильно, хоч і сумно усе це усвідомлювати, але якби не амбіції вождів, усе було б по іншому .

 23.06.2012 14:08  © ... => Деркач Олександр 

Золоті слова!

 22.06.2012 22:10  Деркач Олександр => © 

Сумна дата і сумна історія, і сумно дивитися на ветеранів які так нічого і не зрозуміли...

 22.06.2012 19:11  Оля Стасюк 

Сподобалося. Початок протиборства ДВОХ, в якому загинули мало не мільярд...

 22.06.2012 16:53  Каранда Галина 

так, Сталін винен, і дуже винен, і розплатився за все народ. Та ця війна однак була б, і була б і на нашій території, і не ми її розпочали, та ми її виграли, причому аж занадто важкою ціною. І хто б що не казав, а для мене вона однак не просто частина другої світової, а саме Велика Вітчизняна. Крапка..

 22.06.2012 15:51  Тетяна Белімова => © 

Та я ж із Києва! Тут все життя обертаюся, коли перехожу на емоційний рівень, русизмів не помічаю! Вибачте вже мені мій білінгвізм-макаронізм!

 22.06.2012 15:48  Тетяна Белімова => © 

Празник буде, та не скоро! Скільки там Мойсей водив євреїв по пустелі, поки вимерли всі із рабською психологією і народилися нові, ті хто був відкритий для істини? Оті ж комуністичні пенсіонери під червоними прапорами - у них осклілі очі, їх істина не цікавить, а лише її криве комуняцьке віддзеркалення!

 22.06.2012 15:10  Суворий 

Народ заплатив за все... Народ завжди буде платити за помилки... Раджу переглянути тим, хто цікавиться чому 22 червня відбулося так як відбулося...

Video YouTube

 22.06.2012 13:41  © ... => Тетяна Белімова 

Згодна з кожним Вашим словом! І дякую за пристрасний коментар!
Особлива подяка за бажання вчепитися куди треба!!! Нічого! Брехня! Буде ще й на нашій вулиці празник!!! :))) Я вірю!!!

 22.06.2012 13:09  Тетяна Белімова => © 

Та да! Не тільки Путін усіх шокує своїми заявами! Декілька років назад ледь не знепритомніла, коли двоє молодиків у транспорті волали про те, які українці свині невдячні, не люблять росіян, бандерівців підносять, а між тим саме росіяни їх звільнили від фашистської окупації і країну з`єднали! Я сама від себе не очікувала - так хотілося у пику вчепитися і заорати у самісінькі вуха, що ніхто нас не звільняв! Ми! Ми самі себе звільнили! Бо українці понесли найбільше втрат серед мирного населення й військових під час ІІ світововї війни! Чи наша кров не зараховується? Тільки російська? У мене обидва дідусі воювали. Дід по-матері мав 4 поранення (у тому числі важку контузію вже під Лейпцигом), вижив під Курською дугою! У нього всі зуби повилітали у 40 років, бо годували мерзлими сухарями, від яких зуби просто ламалися!
Інший проривав блокаду Ленінграду, молитвами своєї матері цілим і неушкодженим пройшов всю війну! Уявляєте, і таке буває!
І правильно зробила Литва, виставивши Росії рахунок на возміщення збитків від радянської окупації!!!

 22.06.2012 11:51  © ... => Володимир Пірнач 

Не знаю, що у таких випадках відповідають. Хіба хвилиною мовчання....

 22.06.2012 11:47  Володимир Пірнач 

Вічна память героям!

 22.06.2012 11:43  © ... => Тетяна Белімова 

Дякую! Звісно, нікому не потрібна! Як і сто лих назад! Та ще є люди з іншим баченням цієї війни!

 22.06.2012 11:00  Тетяна Белімова 

Правильне бачення! Згодна з кожним словом! Не дай Боже нікому пережити вдруге це! Хай буде мир! Кому потрібна ця війна?

 22.06.2012 10:32  © ... 

Video YouTube