Сонет маразму
з рубрики / циклу «СОНЕТИ»
Мить Всесвіту – твоє життя,
Мить злетів, як його окрасу,
Пророчить Час у мить екстазу,
Вгорнувши в казку майбуття.
Та, розібравшись до пуття,
До долі не відчуй відразу
За те, що функції лиш Часу
Твої миттєві відчуття.
Глянь! Монстр в нейрони мозку вліз
І тупо зжер їх всіх і скрізь,
Шанс не лишаючи на втечу.
Крізь неминучість сивих пасм
Його підступність, злий маразм
Спустошив голову старечу.