09.08.2012 12:25
-
280
    
  6 | 6  
 © Тетяна Чорновіл

По черевички до цариці

По черевички до цариці

з рубрики / циклу «ПОЛІТИЧНЕ»

“Запорожцы вдруг все пали на землю и закричали в один голос: „Помилуй, мамо! помилуй!“ …
„Встаньте!“ прозвучал над ними повелительный и вместе приятный голос. Некоторые из придворных засуетились и толкали запорожцев.
„Не встанем, мамо! не встанем! умрем, а не встанем!“ кричали запорожцы. ”

«Ночь перед Рождеством» Гоголя

Лобами били запорожці, як годиться,

Підлоги царські гарно вміли шарувати.

На те презирливо зглядалася цариця,

Їх Січ задумавши підступно зруйнувати.


Розмову з “бидлом” все ж вела про людське око,

В кишенях кринолінів заховавши дулі.

Мовляв, ще прийде час розправитись жорстоко,

А зараз….  Черевички простачку Вакулі!!!


Ще пригостити гарно козаків сміливих

Катруся хитра на прощання спромоглася,

Щоб скрізь в народі з уст підкорених щасливих

Палка осанна імператриці лилася!


Як делегації скінчилось намагання,

Повідать може всім занепаду начало,

Була помилка в тому, що старшин прохання

Не в тому місці, не тим тоном прозвучало!


Недавно українці також мали змогу

Побачити дієвість “царських” обіцянок.

Чи шарували шароварами підлогу?

Не знаю! Та закон, підписаний на ранок,


Подачки обіцяє тільки лиш Вакулі,

Щоб мав готовність рідну мову забувати.

Для всіх же інших є регіональні дулі,

Що влада вміє у закони заховати.


___________

Нагадаємо, 7 серпня на зустрічі з президентом Віктором Януковичем до Криму прибула українська інтелігенція. Серед присутніх на зустрічі були колишній президент Леонід Кравчук, поет Іван Драч, голова Всеукраїнського товариства "Просвіта" Павло Мовчан, академік, директор Інституту літератури ім. Шевченко Микола Жулинський, архітектор Лариса Скорик, письменниця Марія Влад, Петро Кононенко, Дмитро Стус, Андрій Демиденко та інші.

Делегація просила не підписувати «мовний закон». Поговоривши з делегацією про те, про се, президент наступного дня не задумуючись підмахнув підлий закон.

Казочки онлайн

Тетяна Чорновіл цікавиться

  • Тетяна ЧорновілМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Рекомендуємо також:



Пошук по сайту

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 16.08.2012 15:49  Оля Стасюк 

Знаєте, людина просто не знає що чинить або занадто добре знає. Щодо імператриці - згодна.

 11.08.2012 16:14  Сашко Новік 

слів нема

 10.08.2012 15:42  Субота Олександр 

Цікавий вірш,браво авторці.януковичу ГАНЬБА!

 09.08.2012 20:38  Деркач Олександр => © 

Гарно написано, а про все інше можу тільки матюками або на фєнє, тільки де ті вуха...

 09.08.2012 19:10  Лідія Яр => © 

та він угоду з дияволом(не на порталі згадано) підпише, лиш би дурні за нього голосували.

 09.08.2012 19:08  Лідія Яр => Каранда Галина 

Дійсно, де ми живемо? Страшно, це може торкнутися любого...

 09.08.2012 16:34  Каранда Галина => Суворий 

можна, я трохи про інше зараз? зранку ввімкнула новини.... сім"ю , де жінка інвалід, чоловік і малолітня дитина судовиконавці з міліцією силою викинули з власноруч побудованої хати. Хтось по підроблених документах заставив їхню хату, банк за борг ту хату забрав і продав. Люди про це нічого не знали!! і держвиконавці прийшли без попередження!
прокуратура таки побачила тут склад злочину ( лише у факті виселення дитини!), але зазначила, що якщо "новий господар встигне продати хату, то зробити щось буде майже неможливо" це я цитую.... в мене від такої постановки питання дах з"їхав зовсім... ДЕ МИ ЖИВЕМ?

 09.08.2012 13:12  Суворий => © 

Насправді вони безпорадні. Для більшості з них політика це можливість посидіти на прямих ефірах та попасти в таблоїди. Доторкнутись до шоубізнесу та підзаробити грошиків. До таких викликів, як опиратись росіянам, які перегинають нас через коліно вони не те що не готові, а поняття не мають, як це робиться і взагалі навіщо це робити. Розповіді про Сибір та голодомор з них ніхто серйозно не сприймає. Було... Давно... Може... От така у нас еліта... А про те, що прийняті зараз рішення відригнуться через 20-30 років катастрофою, ніхто не думає, як і школяр про рак легень, коли починає курити в 5 класі...