21.01.2013 08:42
для всіх
241
    
  6 | 6  
 © Бойчук Роман

І десь там край зими...

І десь там край зими...

Кришталева зима, мов крізь призму, розсіює погляд.

Знаю "нас" вже нема в цій зимі, залишився лиш слід

Тих палких почуттів на снігу, що завжди ішли поряд.

Зараз наші стежки, мов каток для охочих, вкрив лід.


Білосніжна зима заховала тебе в снігопадах

Тих оманливих дум, полонивших твій погляд на "нас".

Крізь замети тривог (у руці правди й віри лампада),

Я нестиму любов до кінця, щоб вернути наш час.


І десь там край зими розвесніє засніжене небо,

В сонце-променях дня розіллється любові ручай.

Щебетанням птахів, теплим вітром прилину до тебе,

Первоцвіту цілунком торкнуся твойого плеча.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.01.2013 16:42  Ем Скитаній => © 

чудово!

 21.01.2013 16:11  Ірина Затинейко-Михалевич 

красива поезія...після катку - відлига...і надія на весну...ось що значить - цикл Різдвяних свят на завершенні...тепер - стадія очікування тепла...

 21.01.2013 15:30  Лідія Яр => © 

дуже красиво...

 21.01.2013 15:30  Лідія Яр => © 

дуже красиво...

 21.01.2013 13:25  Каранда Галина => © 

"Форми родового та давального відмінків присвійних займенників мойого, твойого, свойого, мойому, твойому, свойому належать до просторічних. Їхніми літературними відповідниками виступають мого, твого, свого, моєму, твоєму, своєму" 

тут дуже проситься " торкнуся твого я плеча"

а взагалі - вірш дуже сподобався, тим більше, що це мій улюблений розмір:)))))) при першому прочитанні від коментуванні мене утримало оте "твойого"... Я не хочу здаватися монстром, його й так в мені бачать. Але ж промовчати - дійсно ведмежа послуга - вірш бездоганний, але одне нелітературне слово - і вже слух ріже, ефект втрачено. я не проти використання діалектів, сленгів, навіть суржиків, але не  в цьому конкретному вірші. от такий я страшний звір...

 21.01.2013 13:22  Тетяна Чорновіл => © 

Дуже гарно! Обнадіяли в кінці! :)

 21.01.2013 12:53  Тетяна Белімова => © 

Романе! Дуже сподобалося! Якось важко читати вашу із Олею поезію і відмежовуватися від візії вашої родини ))) такої щасливої і закоханої. Але ти пояснив Наті, що то лише настроєвість. Дуже гарні образи, особливо припало про лід, яким вкриваються почуття, перетворивши протоптані і знані доріжки серця на ковзанку для всіх...