03.03.2013 08:59
для всіх
293
    
  3 | 6  
 © Вернигор

Не знай покори

Немає правди за "будь ласка",

Покажуть нам лиш накінець,

Як барани у вовчих масках

Виделками їдять овець.


Усе відкриється невчасно,

І буде пізно та дарма.

І вогник заблукалий згасне,

І руки пустяться керма.


Колеса більше не звернуть,

І різко спустяться вітрила.

Закінчиться терниста путь

Навіть для тих, у кого крила.


Не знай покори перед тими,

Хто обіцяв і обіцяв.

Їм не годиться бути злими,

Але такі у них серця.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.03.2013 15:36  Каранда Галина => © 

) знаєте, щоб не мучитися з анотаціями, туди можна просто копіювати фрагмент публікації) Так легше і автору, і читачу видніше. Відразу видно: хочеться відкрити і почитати, чи ні. Погуляйте по Порталу, гляньте передогляди. По-різному можна їх робити, не обов"язково ставати майстром анотацій.

 03.03.2013 13:01  Тетяна Белімова => Каранда Галина 

А в мене, Галю, цілком зворотня асоціація! Хто робив Голодомор в Україні? Сюди масово завозили китайців-росіян-латвійців та інший інтернаціональний зброд для цього? Аж ніяк! Я записувала нашого діда Єфрема для фонду 2000, у мене є копії цих записів. От живий очевидець розказує, як його сусіди по вулиці (п"яниці, які записалися до партії) виривали у них, дітей, останній глечик каші. Хто вони? Барани в овечій шкурі? За що зненавиділи своїх братів і замучили їх голодною смертю (їли їх виделками, яких у селі не було, чи волокли ґаблями до братських могил)?

 03.03.2013 12:57  Тетяна Белімова => © 

Мені сподобалися ваші слова! Склалося враження, що ви говорите цілком щиро! Піднесеність думки, яка породила оці дивні метафори, тут очевидна.
У певному віці є такий момент світобачення, коли здається, що всі живуть не так, що достатньо усвідомлення цього, прикладеного до вольового імперативу, щоб змінити буття докорінно... Бунтуйте! Дерзайте! Такий ваш вік зараз.
Усвідомлення того, що не все в житті є керованим і піддається розумовим інтенціям, прийде до вас, як приходило до всіх нас))).

 03.03.2013 12:06  Деркач Олександр => © 

Цікавий текст

 03.03.2013 11:27  Каранда Галина => © 

мені вірш вцілому сподобався. Щодо "заблукавшого" Наталя права, немає такої форми в укр.мові. Але можна замітити на "заблукалий", таке є. Мене ще смутило: нам покажуть на якийсь конкретний кінець, чи, все-таки, це прислівник "накінець"? Я не йорнічаю, я дійсно тут не зрозуміла, мені разом написати хочеться, але не впевнена, що саме Ви хотіли.