15.07.2013 20:54
18+
262
    
  3 | 3  
 © Оля Стасюк

Серце

Серце

з рубрики / циклу «Перші болючі почуття»

Тобі не здалося. Сьогодні я вирвала серце.

У себе, у себе… У кого тут вирвати ще?

Ну що я згубила? Подумаєш, в грудях не б’ється!

Зате більше болю і сліз цих гірких не несе.


Подумаєш – серце! Якась там шматиночка м’язів.

А, може, без неї живеться так легко, як в сні?

Це ж диво спокою – весь вік свій не знати образи,

Не знати печалі… Хіба так буває в житті?


Я знаю напевно – мільйони без серця існують.

Сама циркулює їх чорна безрадісна кров.

Ні поклику щастя, ні поклику болю не чують –

За спокій безмежний у жертву приносять любов…


А кров так і ллється… На пальцях… На рамі… Повсюди…

Ця блідість, напевне, уже не зійде із лиця.

Ну вирвала серце. Я думала – болю не буде.

Ця ніч витискає, як губки, стражденні серця.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.07.2013 23:26  Наталія Сидорак => © 

Знаєш, Олю, коли мені було 15, я була такою ж максималісткою і ідеалісткою. В принципі, напевне всі підлітки максималісти. Ідеалісткою я залишаюся й досі, хоча розумію, що ідеальність - поняття настільки суб`єктивне і відносне, що навіть дискусії не підлягає. Мені б хотілося дати тобі одну пораду, а ти вже сама вирішуй, що з нею робити. Серце виривати ні в якому разі не треба (і в прямому і в переносному змісті), просто потрібно змінити своє ставлення до всього. Читаючи твої твори, можу зробити висновок, що ти розумна і інтелектуально високорозвинена особа, тому, думаю, ти мене зрозумієш. Якщо не сприймати світ через призму егоїстичних бажань і потреб, то в світі зникають біль і розчарування. Ми не можемо втримати людей, які не хочуть залишатися, ми не можемо передбачувати всі події, і тим паче, керувати їх перебігом. Тому деякі речі потрібно просто навчитися приймати. Я розумію, що це важко (мені самій не завжди це вдається робити), але, на мою думку, таке ставлення до життєвих подій допоможе тобі не втратити себе в іншій людині і не захлинутися в потоці життєвих розчарувань. Це суб`єктивна думка, а тобі вирішувати, потрібна тобі ця порада взагалі, чи ні.

 15.07.2013 22:23  Сашко Новік => © 

нда, печалько. якщо вже є, то я б не рвав

 15.07.2013 21:07  Каранда Галина => © 

Олю... твої "три шматочки душі" нас зачепили і вилилися в Гаврилове оповідання. Почитай, це ж жах якийсь!) Тепер ти рвеш серце... Ти навіть не уявляєш, які можуть бути наслідки!:))))))))))