Асфальтоване пекло доріг
Асфальтоване пекло доріг
Простягає сторукі обійми.
Де ти, де, мій міський оберіг?
Місто дочку села взяло в прийми.
Я у центрі асфальтного пекла.
Опускаюся на коліна.
Ліс і луг обміняти на нетрі
Височезних домів я посміла.
Заблудилася на дорогах
Асфальтованих і прямих.
Навкруги – з людських спин облога.
«Ти – сама, і окремо – ми».
Місто. Йду і тихесенько каюся.
Як же жити, як жити мені,
Коли навколо шиї стискається
Асфальтований восьминіг?