07.09.2014 12:52
для всіх
195
    
  1 | 1  
 © Микола Васильович Снаговський

ЗНАЙШОВ СОБІ ІМ`Я

Університет. Аудиторія першокурсників. Неподалік – дівчина, яка неймовірно сподобалась. Гната навіть у піт кинуло. Він раніше з нею уже перекинувся словами кілька разів. Доброзичлива. Подає надії. Але вона – Сніжана, а він – Гнат. Не пасує таке ім’я до імені Сніжана. Та й від її подружок чув, що вона іронізує та збиткується з традиційних імен.

Дівчина подобається, а тут ім’я у нього таке!

Через це на перерві підійти до Сніжани посоромився.

Відсидів пари. Причалапав додому. На батьків – гав-гав-гав! Гир-гир-гир!

Ті, мовляв, чого? А Гнат у відповідь, що нічого.

Згадав Сніжану, її волосся, очі, губи. Кинуло у піт. Вкотре промайнула думка, що має бути його. Але ж він – Гнат.

Мати запитала, чи буде вечеряти? Гнат – гир-гир!

Батько поцікавився, чи не підкинути його машиною по дорозі до універу завтра вранці? Гнат – гир-гир!

Сніжана подобається, а він – Гнат.

Уранці брився-голився. Аж ось зупинився. Глянув на себе критично: та гарний же який – для дівчат створений! Але ж – Гнат! Тю-ю!

Еврика! Сьогодні зранку він помчить до паспортного столу.

Батько ще раз цікавиться, чи підвезти його до університету?

Син відповів, що Гнат до універу більше не піде, піде Блейз. Батько нічого не второпав, подумав, що син захворів.

Гнат написав заяву, що хоче змінити ім’я Гнат на ім’я Блейз. У паспортному столі здивувалися, однак пішли назустріч, тому що те просила доросла людина.

Невдовзі Гнат-Блейз був у навчальному закладі. Аж ось і Сніжана у полі зору. Блейз подумав про гармонію імен Блейз – Сніжана. Блейз – це ж як звучить! А?! Це ж... Це ж... чаруюче, млосно, загадково і, водночас, чітко, променисто – Блейз! Від такого імені дівчина не устоїть! Закохається безповоротно, а не те, що просто буде чемною.

Ось вона – біля вікна. Гарна.

Гнат-Блейз рішуче підійшов.

– Сніжаночко, я – Блейз!

– А я бачу Гната, – після деякої заминки мовила дівчина.

– Ні, я – Блейз!

– А-а-а! Я чула про твою нелюбов до свого імені.

І як зайшлася сміхом, довгого аж до гикавки. Відтак мовила:

– А я покладала надії зустрічатися із Гнатом. Блейз по-англійски – шепелявий. Ти що, «шепелявий»? Я не хочу дружити з шепелявим!

Тому нічого не залишалося робити як знову вівідати паспортний стіл, повернути своє добре ім’я, щоправда, заплативши перед цим непоганий штраф.

Хай живе кохання?!.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!