24.04.2009 00:00
-
2596
    
  7 | 12  
 © Альонка Кельман

Мої бажання

Як часто нам в житті не вистачає 

Добра, любові, ласки від людей. 

І хочеться всього побільше знати, 

Проблем ніколи не знавати. 

Я хочу досягти в житті багато, 

Твердий характер, волю мати, 

Життєві істини пізнати, 

На благо України працювати. 

Ще хочу людям щастя дарувати, 

Секрети Мудрості опанувати, 

В житті граніт науки здобувати 

І друзів добрих більше мати. 

Люблю я в полі працювати, 

Білизну гарну в річці прати. 

Так хочу радість дарувати, 

Про свою родину дбати. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 22.05.2012 19:59  Каранда Галина => © 

З днем народження!

 01.05.2009 17:19  Микола Щасливий 

Усі читачі, котрі продивляються цей твір, хай не дуже зважають на одну з багатьох публікацій початківця. Даю пораду прочитати інші твори, самі перші вірші дуже-дуже непогані і можуть заслуговувати навіть максимальний бал для оцінки.

 01.05.2009 13:33   

Красно дякую за поради.

 30.04.2009 09:53  Микола Щасливий 

Головне автору старатися і прямувати, але взагалом мені подобаються її вірші. Хоча деякі справді не мають тих потрібних ноток, але в них занесено бажання, патріотизм, це теж не так мало... хоча для твору і мало.
Згоден, що треба читати, але я сказав би, що для збільшення багажу слів потрібні не вірші, а проза. Читаємо класиків, де гарно описується природа, їх вистача в українській літературі. А ще пишем, практика, як ніщо шліфує талант і "не талант". Багато видатних письменників і поетів перш ніж публікуватися і створити перший твір, писали сотні і сотні сторінок тексту. Одиницям дається це як дар (Пушкін, Шевченко), більшість поетів - це праця. Видатна Цвєтаєва сиділа година підбираючи рифму...
...Бажаю успіхів.

 29.04.2009 16:20  Ярослав Молінський 

Це усе з часом карбується. Скульптура у майстра теж не одразу ідеальна))

 27.04.2009 12:58  Єремія Перо 

Автору треба багато читати поезійТараса Шевченка, Лесі Українки і писато образно, а не дієловами-римами. Поезія повинна мати образ, ритм, мелодію, а не лише дієслова. Наша мова дуже багата. Візьміть у руки Словник української мови і просто читайте, а потім не розлучайтеся з поезією Василя Симоненка, Ліни Костенко, молодих поетів і вчіться працювати творчо, щоб аж роса виступила на серці. Хотіти можна багато, а працювати й вчитися - сьогодні. З повагою.