24.10.2014 11:54
для всіх
206
    
  1 | 1  
 © Микола Васильович Снаговський

КОСМОНАВТ З ДАЛЕКОГО МИНУЛОГО

Мама й тато Василька ― археологи – вперше взяли і його в експедицію на розкопування старовинних пам’яток. Дістались до однієї з них, схожої на кам’яну плиту. Треба було спеціальною щіточкою обережно змести затверділий шар грунту, щоб побачити зображення. Цю роботу напросився виконувати Васильок.

― От хороший хлопчик! Космонавтом будеш! ― звернувся до Василька з викарбованого на плиті малюнка космонавт.

Він наче ожив, усім своїм єством показуючи, що це хлопчику не мариться, що він, - космонавт, справді, з космосу.

― А ти хороший космонавт? ― запитав хлопчик.

― Авжеж! А ти ― хороший-прехороший хлопчик! Це я зрозумів.

― Чому ти тут заховався, шановний іншопланетник?

― Я живу тут! Як, втім, і мої друзі-космонавти з далекого минулого. Для вас, землян, далекого минулого. А для нас воно не минуле, а сьогодення. Ми оберігаємо спокій і злагоду на Землі.

― Якщо «спокій і злагоду», то чому ж тоді сусід Андрійко б’ється?

― За це його вже покарано тим, що на ці археологічні розкопки були послані твої батьки, а не його. І відкрився я саме тобі, а не йому.

Так створюють люди собі долю.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.10.2014 15:59  © ... => Панін Олександр Миколайович 

Щиро дякую Вам!

 24.10.2014 12:46  Панін Олександр Мико... => © 

Гарна проза, гарний стиль, ненав`язлива мораль.