Дякувати Богові і Вам, не забувається великий лицар козацтва, характерник, наше коріння - козак Мамай. І звичайно гірко, що могилу розгорнули, але дива тут мало, поза тим, як ця орда уже багато століть бореться таким чином, підлістю, обманом, ницими поступками, не дотриманням слова, зрадою, викорчовуванням свідомості і розриванням козацьких могил. Але не зможуть викоренити з людської пам`яті, не мають на це способу. Вірш сподобався!!!
Козак Мамай був відомим характерником - крізь вогонь і воду, й водночас улюбленим образом українського фольклору. Яворницький на початку ХХ сторіччя позвозив до Дніпропетровська, (тодішнього) Катеринославу до сотні дверей з простих хат України, де селянські малярі на свій смак зображали цю легендарну постать.
Дуже гарно Ви написали, а головне, пророче. Я цієї інформації не читав, але якщо це правда, то я не заздрю осквернителям могил... В нас в Україні дуже погано кінчали ті, що цвинтарі валили, церкви закривали...
Ось прямо так! З гопаком! По нашому! Ганно, дуже... У творі ожив символ. Не просто символ, а вартовий! ХвАцько так вийшло! По-козацьки, по-Мамайськи! Чудово!
Коли вороги недолуго знищують могилу Героя - то є вірний знак того що Герой прийде по їх поганські душі. Свого часу люті, але розумні завойовники не чіпали святинь тих народів, яких намагалися завоювати.