13.05.2015 17:50
для всіх
160
    
  3 | 3  
 © Максимів Галина

І нам байдужі вироки пилатів

І нам байдужі вироки пилатів –

Перемагає той, 

Хто, впавши, встане знов:

Бо жити раз, і раз вмирати, 

І раз спізнати щастя та любов.


Ми не розмінюємось на дрібниці:

Як йти, 

То в першому ряді:

І наша клятва, що міцніш од криці –

Во ім’я миру, сподівань й надій!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.05.2015 20:02  Світлана Рачинська => © 

Чудово, пані Галино!

 15.05.2015 13:18  © ... => Тетяна Белімова 

Знаєте, я Юрієм Васильовичем знайома багато років. Він, як і всі військові, два рази нічого не повторює. Ну і тримає слово. А ще - він щирий друг. Так ось, його доля не була легкою. Відбув 10 років у таборах суворого режиму. Стукачем виявилась.... дружина, яка "крутила роман" з КГБешником. Повернувся в рідні краї з пустим чемоданом. У ньому була лише одна-єдина річ: лляна сорочка... Час - справедливий суддя. Сьогодні в Юрія Васильовича є велика сім`я: дуже хороша дружина, діти, онуки. Він щасливий. Років десять тому ми почали велику історико-краєзнавчу роботу. Разом розшукували забуті могили повстанців, впорядковували їх. Знаєте, Тетяно Валеріївно, мені важко передати словами ті відчуття коли серед лісових хащ знаходиш забуті могили, відновлюєш їх, потім збираються люди, священик відправляє панахиду. Лунає молитва і свічка... Знали б Ви як ясно горить свічка, що її засвітили на могилі за багато десятків років....
А потім - три постріли в небо. Це Юрія Васильовича побратими віддають бойові почесті вкраїнському борцю... У ці травневі дні Юрій Васильович відзначив день народження. Він написав і видав 8 книг. Жартує, що я дуже вимогливий редактор і хороший винороб. А я знаю, що він добрий бджоляр.... То обмінюємось у листопаді кожного року: я йому молодого виноградного вина, а він мені лісового меду... Ось така моя розповідь для Вас)))

 15.05.2015 11:56  Тетяна Белімова => © 

Надзвичайно! Ніби марш! Чи стройовий такий розспів - якщо на музику покласти! Дуже сподобалося!