25.07.2019 11:23
для всіх
442
    
  3 | 3  
 © Надія Крайнюк

Пройшли роки

Пройшли роки

Літо — пора зустрічей однокласників


Летять роки, хоч наче і поволі…

Вдивляємося всі у далечінь.

Шкільне подвір’я. Клени і тополі

До неба піднялись у височінь.

Вас не впізнати… Різні у вас долі,

У більшості, напевне, є сім’я.

Для вас відкриті двері в першій школі.

Тут вчились, формувалось ваше «Я».

Зійшлися ви, щоб знову пригадати

Шкільне життя, той незабутній час.

Тут вперше довелось переступати

Шкільний поріг… Прийшли ви в перший клас.

Пройшли роки. Пішли ви в світ широкий

Дорогами від батьківських воріт.

Зробили перші самостійні кроки

Можливо, навіть дехто йшов убрід…

Вже вкотре зустріч. Усмішки, цілунки.

Не діти хлопці — красені-мужі.

Дівчата — україночки-красуньки!

Подолані життєві рубежі.

Згадати все з тих днів шкільних, далеких

Згадати все, що так бентежить кров

Привів сюди вас той щемливий трепет,

Щоб з юністю зустрітися вам знов.

Липень. 2019



Смт Шевченкове, Липень. 2019

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.07.2019 17:25  Борис Костинський => © 

Гарний "датський" вірш! :-) А в мене клас був такий, в цілому, різношерстний, що ніколи і ніхто не збирався. Надя, що там багато казати, коли 1 вересня 1967 року в класі було 46 учнів(жах!) і з них, десь з половину - діти з сімей алкашів та інших маргиналів. В 4-му класі нас поділили на два класи, але й серед 24-х школярів в моєму класі тон задавали дебілуваті: Сергій Самойленко(отримав згодом 15 років за колективне згвалтування), Сергій Абрамов(відсидів за щось), Сергій Сорока(сидів не раз за крадіжки), Петро Мишко(вкрай погана сім`я, двієчник), Юра Житник(погана сім`я, вчився вкрай погано), Сашко Банько(пацан з розумовими та фізичними вадами, батьки - такі ж самі), Свєта Шемякіна(сиділа за крадіжки, кажуть, що була вбита "подєльніками" у Києві), Марина Остапєй(погана сім`я, крала в школі з портфелів та кишень, чомусь не сиділа, трієчниця), Катя Бригинець(погана сім`я, трієчниця та хронічна брехуха), Юра Злотник( єврейський хлопчик, двієчник(!!!), погана сім`я, де батько крав на роботі - в Остерському холодильнику), Вітя Манілов(трієчник, батько - алкаш, мати - передова робітниця, котра сім`єю майже не займалася)... Ще кількох не пам`ятаю навіть прізвищ, але вони теж були з маргиналів. Для чого я оце тут намазюкав? Ну, щоб ти не думала, що я навмисно очорнюю Остерську шк. №2. :-))) У школах №1 та №3 тоді було ще чорніше, бо наша школа була "руська" і вважалася ПРЕСТИЖНОЮ. Ги-ги-ги! :-))) Чи були нормальні діти в нас? Усі, хто з сімей якогось начальства: я(батьки - викладачі місцевого технікуму), Юра Зобенко(батько - директор маслозаводу, мати - зав терапевтичним відділенням) , Юра Мельниченко(батько - завпоштою). Решта - з простих сімей, але вчилися нормально і були нормальними. Таким чином, з 24-х учнів - до половини - непотріб. Тріумф радянської політичної та шкільної системи! :-))) Так що, Надя, ніяких зустрічей в нас не було. Різношерстні та, певною мірою, ворожі один одному...

 26.07.2019 01:30  Серго Сокольник => © 

Що ж... Роки наші- завжди з нами, Надін...

 25.07.2019 12:50  Панін Олександр Мико... => © 

юність - великий скарб!

 25.07.2019 12:25  Тетяна Белімова => © 

Чудові поетичні рядочки, пані Надіє!!! Скільки за ними трепетного, такого, що важко висловити)))
Бачила Ваші прегарні фотки на ФБ)) Як чудово, що відбуваються такі зустрічі!