Сонет VII. Корона сонетів «Вінець для музи»
Магістральний вінокСонет VII
Повік мені за міражі боротись!
Борець для світу – лиш дивак, бунтар…
У дзеркалі життя, мов у болоті,
Підступно посміхнеться самота.
У вічності вінець без позолоти,
Вінок поета – з вічних запитань.
Дає зерно натхнення диво-сходи,
А люди топчуть золоті жита.
Слова і думи – витончена зброя,
Хоч безліч у митця творінь-дітей,
Не всім є місце у ковчезі Ноя.
За брамою страждань едем росте.
Та як здійнятись в небеса любові,
Закутій болем, ніби Прометей?