Сонет X. Корона сонетів «Вінець для музи»
Магістральний вінокСонет X
Натхнення-мука до небес горить.
Зболіле серце свято вірить в чудо.
Я музу кличу і молю навзрид.
Збирає розум почуття-приблуди.
Моє життя застигло поміж рим.
Якби мені повідав хтось, що буде,
Напнула би в душі мільйон вітрил,
Втекла б подалі від жаги-облуди.
Запізно. Не віддати борг повік.
В’язниця без дверей – суцільні стіни.
У пастку чарівний клубок завів.
Поезія – крута моя стежина.
Буяє словом дивний зореквіт.
У тернові заховані перлини.