12.11.2019 03:55
для всіх
113
    
  9 | 9  
 © Анатолій Костенюк

Земля недієздатних

Земля недієздатних
Чому ж на небі так мало сонця стало?
Чому я далі пишу сумних пісень?
Океан Ельзи

Лишили пращури жалі

до предковічної землі:

Земля – як прагнення до раю,

надія на щасливий рок.

І не Зеленському та зграї

без мрій залишити народ.


Украли тихо від народу

вугілля, фабрики й заводи,

вкрадуть ще й землю у людей,

яка народу Богом дана.

Радій, голота безпорадна,

злиденності своїх дітей!

12.11.2019р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.11.2019 06:45  Тетяна Чорновіл => Костенюк 

Вірш Ваш вчасний і тривожний, згодна з кожним словом! Звісно, ми прийдемо колись до приватизації землі. Та краще вже ці важливі закони приймати не під час війни, і не тоді, коли при владі купа клоунів -тупих чи зрадників, то вже не так важливо. Не стільки чекали, треба перечекати і це засилля зєльоних.

 13.11.2019 01:57  Борис Костинський => Костенюк 

Ви все вірно вмазали, пане Костенюк! Вірш - у стилі, котрий я особисто найбільше ціную - вдар у дих! Але! Проблема в тім, що Колективний Захід саме для того клоунчика до влади і привів, аби він здійснив приватизацію української землі. Тиснуть на Зеленчика геть усі і він ЗОБОВ`ЯЗАНИЙ виконати, покладене на нього. Що ж до самого факту приватної землі, то ми в США іншого не бачимо - усе в цій країні ПРИВАТНЕ. Приїздимо до озера Онтаріо, де розташоване наше місто чи до Конандегви(воно в 45 хв. від нас) і чітко бачимо, що майже усі принадні місця на берегах розділені між приватними власниками - там файні маєтки, пірси для катерів, пляжики... Для пересічних громадян відведені пляжі та парки, куди можна заїхати, заплативши гроші. Таких місць не дуже багато. Скажімо, пляж у мальовничому містечку Конандегва(чудове озеро має ту саму назву) є не більше 100 метрів завдовжки. І це на усе містечко! Мешканцям Конандегви вхід безкоштовний, а зайдам - 5 доларів. А навкруги геть усе - приватне. Америкоси іншого ніколи не знали і сприймають це, як данину. А нам з жінкою весь час згадується наш Остер, де усі береги Остерки та Десни, та усіх озер навкруги - ДЛЯ УСІХ! Ніякої приватної власності на природу! Не знаю, але я вважаю, що так і має бути! Тим більше, що в Україні панує антиукраїнський режим чужинців-олігархів! Вони і без того влаштували реальний феодалізм, а ще земельку згребуть, то Василі та Марусі взагалі стануть кріпаками! Гадаю, що за конкретних умов сучасної України приватизація землі - злочин!

 12.11.2019 18:05  Надія Крайнюк => Костенюк 

Не дай, Боже, такому трапитися...

 12.11.2019 08:16  Тетяна Белімова => Костенюк 

Така доля в нашого наріда, який "зробив це разом", тепер і пальцем ткнути нема в кого, хіба у власне відображення в дзеркалі. 

Вам пісня від Славка, бо він завжди актуальний - на всі випадки життя.

P.S. І щира дяка за сміливість. Ми всі так боїмося сказати на "зелене" - "негідник". І я також. І багато моіх знайомих. Ми обурюємося на своїх кухнях. А Ви не злякалися. Моє шанування.

Video YouTube

 12.11.2019 07:33  Каллистрат => Костенюк 

Н-да.... Грустно, но так оно и есть.
За стих спасибо пан Анатолий!
Сейчас во все стволы заряжают триаду: "Армія, мова, віра!" и это очень хорошо, но ребята куда вы дели экономику? Хлеб наш насущный. Чья рука будет его делить? Своя или безродного космополита? То-то и оно... холера ему в бок)