Осінь
з рубрики / циклу «Осінні барви дощові»
Осінь. Тоскно і сумно.
Осінь. Дивно і темно.
Все, що в серці «розумне»
Стало тоскно-даремним.
Осінь. Краплі у віях.
Осінь. Дощ у малині.
Розтворилася мрія
В золоті солов’їнім.
Осінь. Вир заборони
На сердечні страждання.
Осінь. Без перепони
Нині - тільки чекання...
Осінь сипала цвітом
У троянди змарнілі.
Було дивно на світі,
Тоскно, сумно і біло.
Темінь хмари порвала,
Розливалася сонцем.
Осінь в дзвонах співала
І в дитячій долонці.
Тільки блимнула світлом –
І злетіла у мрію.
Залишила у небі
Незбагненну надію.
І сміялось бажання,
В квіти сипало роси –
Бо тремтливе кохання
Побороло все ж розум...