Себе поетом наректи не смію
Бо не знавець я пишномовних рифм.
Та в строки поміщається при цьому,
Душевну спричиняючи судому,
Моєї долі дивний алгорифм.
Він заставляє серце завмирати,
Усе частіше роблячи спротив
Тому, кого не можу позабути
Й сховатися, шукаючи спокути -
Тій музі, що колись я полюбив.
Через поріг душі переступивши,
Одного разу в снах вона прийшла
І, поселившись в ній, вселила спрагу,
Натхнення посилаючи, й відвагу
Творити во ім`я добра дала.
Недовго моє щастя протривало,
Всі почуття перетворились в пил,
Бо муза, позабавившись, незчула,
Що струни у душі моїй торкнула,
Покинула... А я лишивсь без сил.
І жити, як колись, уже не можу.
Хоч жар натхнення повністю не згас,
Проте воно не рветься на свободу,
А скулить, перечікує невзгоду.
Можливо, потім, коли прийде час...
Все зміниться, набуде знову змісту,
Життя ріка повернеться в русло.
Допоки у душі зяяє пустка,
Неначе квітки зірвана пелюстка,
За вітром йду, обпершись на весло.
Сліпцем блукаю в темряві без сонця,
Об щось перечіпаюся й паду.
Чимраз сильніше жалить думка-кпина:
Чому так сталося? Це все моя провина!
Тепер тієї музи не знайду...
29.02.2012