19.04.2012 19:05
-
400
    
  5 | 5  
 © Тетяна Белімова

Життєвий екшн

Життєвий екшн

агентові 007

Важко бути подвійним агентом…

В зоні страху дрижать перманентно

Як подвійний агент нуль – нуль – сім,

Ти живеш в паралельних світах.

На дві дії поділений плин,

І вже звична брехня на вустах.

 

Не цікаво в одній площині.

Труїть мозок пекельна роздвоєність.

Озирайся і знищуй сліди,

У двох книгах нотуючи повість.

 

Ти не служиш ні тут, ані там,

А улесливо годиш лиш зраді.

Під перукою черепу штамп

І липкі твої губи в помаді.

 

Все минає… І це промине…

Страх розкритись лише не засне.



Київ, 19 квітня 2012

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 20.04.2012 23:20  © ... => Каранда Галина 

Я з Вами частково згодна. Так, зміни діють на психіку. Але ж був сумний 1933 рік - за одну ніч вилучили з бібліотек Правопис 1929 року... Зранку газети вийшли вже за новими правописними нормами. Так, за одну ніч ми позбулися літери ґ... А потім був Правопис 1963 року, який максимально "наближав", чи за вуха "притягував" український Правопис до російського. Чого ми сьогодні повинні з цим жити? Від серпа і молота відмовились, і від "мовної" спадщини повинні теж відмовитись.

 20.04.2012 20:39  Каранда Галина => © 

Я це розумію. Але я проти частої зміни правопису. Таке враження, що заради чиєїсь наукової роботи і чергового вченого ступеня перевчатися має вся країна. Щоб не виявилося, що людина, що вчилася за старого правопису, тепер наче неграмотна... вже як історично склалося, так хай і було б. Нові слова - будь-ласка, унормовуйте, як хочете.

 20.04.2012 18:45  © ... => Каранда Галина 

Галю! Ну дивіться! Літературна мова - наддіалектна й унормована надбудова мови (вищий рівень). Те що закріплено у словниках і правописах - є нормою! Фройд - норма! Можна обговорювати, дискутувати, але у літературній мові - Фройд і крапка. А в просторіччі, сленгові, діалекті - хоч Фруся, хоч Фрося. До речі, в усіх європейських мовах - Фройд. А щодо транслітерації, то вона знову ж таки залежить від внутрішніх норм літературної мови. Ви ж не будете англійцям закидати, що вони кажуть Москов, а не Москва? Закони й норми їхньої мови є такими, і все тут...

 20.04.2012 18:40  © ... => Сашко Новік 

Та напружений )

 20.04.2012 10:48  Ірина Затинейко-Миха... => © 

Фройд...таки так...але Фрейд мені особисто подобається більше)

 20.04.2012 08:54  Сашко Новік 

Напружений екшн)

 20.04.2012 01:06  Каранда Галина => Деркач Олександр 

зацікавили... порилася... попала в Лингвофорум ... Тема: Фройд чи Фрейд там дуже цікава дискусія з цього приводу. я так розумію, що які б там норми не приймали наші мовники, тема неоднозначна... він же ж не так давно жив, невже немає відомостей про те, як він сам себе називав?! з форуму для себе витягла оцю цитату:
Фрейд отримав це прізвище від батька - буковинського єврея. у відповідному діялекті їдиш його прізвище звучить саме як Фрейд. про це, до речі, пару років тому гарна стаття була в "Критиці" (хоча сам цей часопис і вживає послідовно форму "Фройд"). що стосується инших випадків, де власне з німецької, то там слід передавати eu через ой, але саме Фрейд лишиться Фрейдом.
не знала також, що Фрейд з Буковини родом... от цікаво!:)

 20.04.2012 00:21  © ... => Деркач Олександр 

Фройд

 19.04.2012 23:26  Деркач Олександр => © 

Це норм, а скажіть - правильно Фрейд чи Фройд

 19.04.2012 23:09  © ... => Деркач Олександр 

Олександр - the best!!!

 19.04.2012 23:07  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

Дякую, Ірочко! Рада, що сподобалось.

 19.04.2012 22:33  Деркач Олександр => © 

Світ таки складний, І ЦІЛОГО СВІТУ ЗАМАЛО, а в нас у всіх свої маленькі світи

 19.04.2012 22:21  Ірина Затинейко-Михалевич 

У двох книгах нотуючи повість...брехня...страх...зрада...уся нечисть омани у будь якому разі, як би її не маскувати, кодувати, правдиво брехати - відчутна. гарний дуже вірш!!!

 19.04.2012 22:19  © ... => Тетяна Чорновіл 

Мені шкода агентів, шкода жертв. Інколи сиджу й думаю, чому світ такий складний? Але якщо б було інакше, було б, мабуть, нецікаво, мляво й безбарвно?

 19.04.2012 22:00  Тетяна Чорновіл => © 

Подвійні ігри - не зовсім приємна річ, хто б не був тим агентом! І для агента і для "жертви" :)))

 19.04.2012 21:23  Деркач Олександр => © 

Я не жалкую , а зараз згадувать взагалі прикольно, було багато трагічного, але ВСІ ВСЕ ВСІМ простили

 19.04.2012 21:17  © ... => Деркач Олександр 

:) Добре, що зрозуміли, як розвідник розвідника. Шкода, коли життя таку ніжку підставляє.

 19.04.2012 21:02  Деркач Олександр => © 

Я зрозумів і про страх, 2роки жив таким життям

 19.04.2012 20:50  © ... => Каранда Галина 

Це все правда! Кожне Ваше слово, ніби моє! Думаю, і "контрагенти" теж все це відчувають, чи принаймні відчували, просто практика - така річ, що чим більше, тим швидше дійде до автоматизму. А коли автоматизм, відчуття просто відмирають... Совість глохне...

 19.04.2012 20:39  Каранда Галина => © 

не обов"язково. Вона була б трагічною для мене чи для Вас. Є такий тип людей, яким це до душі: гра, відчуття небезпеки, азарт. Їм подобається відчувати себе хитрішими, розумнішими за інших, про чужі почуття і совість не йдеться, головне тут - переграти. З таких людей контррозвідники, агенти, аферисти...
якщо ж "простак" попадає в таку ситуацію, то довго не протримається, його дійсно з"їдять стах і совість.

 19.04.2012 20:33  © ... => Каранда Галина 

У точку, Галю! Як Ви все-таки вмієте між рядків прочитати. Це роль для віртуоза! Головне, самому не заплутатись. А ще це глибоко-трагічна роль...

 19.04.2012 20:19  Каранда Галина 

Перше враження - як тільки назву побачила- нестиковка в моїй голові образів - Вашого і Джеймс Бонда.
а при прочитанні все стало на свої місця. Це не про агента. це про людину, що живе подвійним життям, і сама не знає, яке з них справжнє... і поїться, щоб ті світи якось не перетнулися...

 19.04.2012 20:05  © ... => Деркач Олександр 

Дякую, Олександре! Це не зовсім про зраду, а про страх... Страх бути викритим, або самому спалитись, страх не те і не там сказати, страх розминутися із собою у цьому подвійному існуванні.

 19.04.2012 19:17  Деркач Олександр => © 

Вірш класний, сценарії цього екшену можуть бути різними, зрада штука суб`єктивна