25.12.2012 15:41
-
294
    
  6 | 9  
 © Бойчук Роман

Назустріч Мрії...

Назустріч Мрії...

Ледь чутним дотиком торкаюся до Мрії

Із острахом сполохати. Вона ж,

(А чи на довго) там, на вістрі вії, -

Розгойдує вже приспані надії,

Складає їх у сонячний вітраж.

 

До скельця скельце.., - все у барвах веселкових:

Вродлива Мрія виклала пейзаж,

Зі снів немов, яскраво-кольорових -

Видіння Мрія виткала: міраж.

 

Ледь чутним шепотом звернувся я до Мрії

Із острахом сполохати. Вона ж

Пилинкою зіскочила із вії:

Залишила мене серед стихії

Емоцій, вражень.., а в душі - кураж.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 26.12.2012 13:44  Ірина Затинейко-Михалевич 

Дорогі літпортальці!!! (вибачте, Романе, що під Вашою поезією звертаюся до усіх, хто любить цей сайт) сама собі і всім бажаю отримувати конструктивну критику, та радіти із такої можливості, поданої у коментарях. Похвали, звісно, очікують всі після прочитаного - така вже людська натура. А творча - особливо. Це великий стимул для ще більшого розкриття творчих здібностей. Проте, влучний акцент на недолік, на "недопрацювання" може бути тим "ковтком повітря", який своєчасно підправить щось "недорихтоване"...чи інше "недо..."в наших творах...важко уникнути цілковитого субєктивізму...але наша літпортальська компанія має бути відвертою, наближеною до обєктивності...і окрім слів "чудово" не біймося одне одному допомагати, вказуючи і на не сильні сторони у творі. ЦЕ ЛИШЕ РОЗВИВАТИМЕ КОЖНОГО З НАС, ЗОКРЕМА!!!

 26.12.2012 00:29  Тетяна Белімова 

Якщо вже тут такі розбори, то одна із "2", причому друга за рахунком, - моя. Не думаю, що треба давати звіт оцінкам, інакше б вони не виставлялися без коментарів. Інколи твори такі, що, справді, нема чого сказати, тільки "незадовільно" поставити.
Я б ще ввела рубріку "Золота малинка", куди б дописувачі й читачі Порталу спрямовували твори тих, хто, на їхню думку, вславився графоманством і моветоном, надважкими римами і гвалтуванням читачів страшезними метафорами.
Тут справа зовсім не в особистому ставленні Колі чи Васі до Тоні чи Люди. Коментарів на кшталт "усі-пусі-всі-гарнюсі" тут вистачає і так, від них зашкалює. Всі, звісно, хочуть бути "відмінниками" Порталу, та коли ми друкуємо тут чи деінде свої твори, треба бути готовими, що їх будуть читати не лише наші друзі.
Конкретно, якщо брати цей твір і залишити в стороні моє/наше особисте ставлення до Роми, давайте будемо розбиратися об"єктивно. Я читаю цю поезію і бачу примітивізм мислення, убогість і важкість рим, загалом слогу, так би мовити, невиправдані і невдалі повтори. Якби її склав Саша з 5 класу, можна було б дитині поставити "відміно", але Рома, який може і вміє писати класно і натхненно із цим своїм твором тягне на "2". Для мене цей його вірш дорівнює "Я на солнышке лежу", з тією лише різницею, що це було написано не для дитячої аудиторії.
Друзі! Давайте будемо писати менше, але якісніше. Багато хто, до речі, тут послуговується цим золотим правилом. Я не хочу зараз називати імена цих стабільних у своїй майстерності авторів, які видають на гора відфільтровану "чисту" продукцію, бо зараз не про це мова.
І хочу ще відповісти на закиди пана Пірнача, пані Ксенії та інших, які вимагають звіту за пагані оцінки. Вимагайте тоді ж звіту і за кожне "чудово"! Чого ж уже так дріб"язково - тільки за двійки? Або зверніться до Суворого з вимогою зняти цю функцію, щоб не вражати нічиє самолюбство!

 25.12.2012 23:24  © ... => Каранда Галина 

Упс! Виправляюся вже, засоромили)

 25.12.2012 22:37  Наумець Світлана => © 

Вірш чудовий і не звертайте увагу на злий та заздрісливий рейтинг

 25.12.2012 22:36  Наумець Світлана => © 

Дуже гарний вірш і не звертайте увагу на злий та заздрісливий рейтинг. Вірш чудовий

 25.12.2012 19:43  Деркач Олександр 

Замріяно...

 25.12.2012 19:34  Володимир Пірнач => © 

Вже не перший раз помічаю, що хтось чернить з рейтингами і не знаходить сміливості залишити об"єктивне пояснення, чому саме не подобається..
Слухай, Ром, ти останнім часом зла не робив живим людям? :)
Чи це просто хтось заздрить..

 25.12.2012 16:17  Сашко Новік 

прикольно)