Для крему: 1 банка згущеного молока, 1 пачка вершкового масла, збийте.
Для оздоблення: шоколад білий, молочний, чорний.
Для оздоби розтопіть шоколад на водяній бані в окремих ємностях, пензликом теплим нанесіть на помите і просушене листя різної форми, поставте в холодильник на 20-30 хвилин. Після повного застигання обережно відокремте листя від шоколадної оздоби.
Далі приступіть до коржів. Змішайте всі сухі інгредієнти крім цукру, в іншій мисці збийте цукор і розм`якшений маргарин. Додайте яйця, збийте міксером. В молоко налийте оцет і почекайте пару хвилин, поки сквашується, перетворюючись на пахту. З’єднайте всі компоненти і суху суміш, змішайте з масляною, додавши пахту.
Шоколадне тісто має бути густини сметани. Вилийте його в роз`ємну форму , дно якої вистелене папером для випічки. Папір і борти форми змастіть олією , щоб корж легко вийнявся.
Випікайте в розігрітій духовці при 200С близько 30хв (перевірка готовності дерев’яною паличкою). Дістаньте форму, і трохи схололий корж вийміть. Після охолодження розріжте на два. Просочіть і змастіть коржі кремом. Верх прикрасьте шоколадними листками.
Нехай торт настоїться в холодильнику не менше 4 годин. Смачного шоколадного листопаду!
Візьміть участь в обговоренні
28.10.2013 22:22 Марієчка Коваль
Десь склянку цукру мрій назад))))))оце я мушу запам ятати)))) та і все інше - це ж ексклюзив на кухні) Ех і чудово отак на кухні думать. а то зовсім інше - аби підійшов, аби не спав, і от - депресивний виходить торт і їсться так само. А у вас - то шик має бути оптимістичний). зайшла і зразу війнуло теплим, саме теплим, натхненням. Дуже гарно мені.
27.10.2013 21:30 Антоніна Грицаюк
Як ще пережити 4 дні, щоб попасти в шоколадний листопад! Дуже смачно і красиво!
27.10.2013 11:45 Тадм
Оце так листопад! Та я ж тепер ні про що інше, крім шоколадного листя, думати не зможу. Неперевершено!
така легкість у ваших римованих рецептах, пані Тетяно - особливо здивувало, що можна листя намазати шоколадом, а потім відділити - і вже стають їстівними листочки...хм...не перестаю дивуватися Вашій ЛЕГКОСТІ СЛІВ У ВІРШАХ...так невимушено і гарно лягають, а сприймаються з великою насолодою!!!
Не знаю, як деяким, а мені ви так уже догодили))) Зараз беру велику ложку і до вашої публікації))) Дякую!!! Пекти - не знаю, чи вийде, але віртуально почастуюся з вашого дозволу)))