26.11.2013 11:58
18+
249
    
  12 | 12  
 © Тетяна Белімова

підбор зламала

підбор зламала

По дорозі до Євросоюзу вона вкотре підбор зламала,

І не вперше (уже не вперше!) на холодну бруківку впала!

Знов нога одна її вправно опинилася на Майдані,

Ну а друга (і теж не вперше!) «відійшла» під Софії бані!

Там і там – прості українці! Чи ж «проплачені»? Чи прості?

Там і там – відозви і гасла, і путівка, що раз в житті?!

Чи культурний? Чи релігійний? Може, мова? Чи все ж «язик»?

Хто цей поділ увів «у тему»? Хто так вправно ділити звик?

Ми – однакові, українці! Ми не різні! І не чужі!

Не потрібен уже «чинуша», щоб на полі більше межі!

Ми – вони – і ось ті – і ті ще… Важко давить ця ворожнеча…

У нас ворог один і спільний – це той «дядя» широкоплечий!

Це той дядя із-за паркану, що на «стадо» завжди так ласо…

Це у нього тугі кишені й наперед прихована «каса»!



Київ, 26 листопада 2013 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 26.12.2014 00:16  Світлана Рачинська => © 

{#}Рівно рік. Ми ж однакові, Таню ! Усе вірно! Дай Бог , щоб підбори вистояли, а вороги змивали свої гріхи на тому бруку власними слізьми. Знаменні дні, як і слова. Але Господь чекає від нас прощі до свята... Прощаймо сліпцям! Адже тільки прощення розчистить цю куряву в небі, а Господь розсудить.

{#}Нехай ніколи більше земля не бачить такого лиха!

 29.11.2013 01:51  Деркач Олександр => © 

а все-таки різні...і головний ворог ми самі...і це невиправно...тепер про веселе))аааа мені куртку порвали!!)))студенточка була так вчепилася)))

 26.11.2013 22:54  Сашко Новік => © 

нда тяжко

 26.11.2013 21:05  Оля Стасюк 

{#}

 26.11.2013 16:05  Андрій Осацький 

понравилось

 26.11.2013 14:54  Марина Моренго => © 

як то часто буває - обговорення творчості переходить в полеміку щодо вічних тем буття. стосовно поезії - гарно, влучно і, на жаль, постійно актуально. щодо ситуації в україні - як же ми звикли за всі століття існування нашого народу знаходити собі ворога (укр чи заморського) і боротися з ним замість то, щоб будувати свою країну і піднімати в ній рівень життя та розвитку. кожен має почати з себе

 26.11.2013 14:47  Тетяна Чорновіл => © 

Чудовий вірш! А винен у всьому не так широкоплечий дядя, як той... худенький, невеличкий, хитрий. І вправний ляльковод! ))

 26.11.2013 12:05  Світлана Рачинська => © 

Класно, Танюш. Як є. Порівняла з підбором.) Так влучно про нашу молоду панянку Україну. Красива і завидна наречена. Але ж біда її у тому, що її то одному обіцяють, то іншому сватають. Аби ж у рабство лише не продали тим дядькам!!!...

 26.11.2013 11:25  Ірина Затинейко-Михалевич 

ВИЛИВАЮТЬС ПОДІЇ У ЗБОЛЕНУ КРИКЛИВУ РИМУ! ДУЖЕ ТРИВОЖНО!

 26.11.2013 11:16  Ганна Коназюк 

Просто пречудово!!! А про "дядю" - шедеврально!)) Настільки влучно і вдало підібрані слова... Дуже-дуже сподобалось!!!

 26.11.2013 10:54  Олена Вишневська 

Добровільно-примусово... На жаль, з "бюджетниками" завжди так... І відмовитися вони не можуть, бо ризикують втратити робочі місця, або отримати погіршення робочих умов, ричагів впливу безліч((( Страшно жити в такій "вільній" країні...

 26.11.2013 10:43  Олена Вишневська 

Молодчинка!
Супер! Дуже влучно сказано! Цікаво оформлено! Чудово!