08.05.2014 12:21
для всіх
260
    
  8 | 8  
 © Тетяна Белімова

До брата

До брата

Скажи мені, брате, як це,

Коли тобі смерть в обличчя?

Чи думаєш, що ця «правда»

Нам краще життя пришвидшить???

 

Скажи мені, брате, нащо

Ти меч свій підняв на брата?

На рідного цілиш з пращі?

Одна на двох у вас мати!

 

Чим Захід тебе образив?

Чи мову твою паплюжив?

Відняв територію зразу?

Чи газ відключав у стужу?

 

Скажи, брат, нам буде краще

У Раши вогненній пащі???



Київ, 7 травня 2014 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 22.03.2017 18:54  Душа => © 

Сильно, пані Тетяно, навіть складно коментувати... Миру нам усiм!!!

 25.05.2014 10:37  Антоніна Грицаюк => © 

Сумні реалії! Бог на нашому боці ми обов`язково переможемо і відбудуємо могутню, вільну державу!

 12.05.2014 08:59  Ігор Рубцов => © 

Я переконуюсь, що розумні запитання на Сході не знаходять належного відгуку. Дорослі люди вірять у казки. Чомусь тут не вітають усміхнену людину у вишиванці, а от розтатуйованого кабана з бітою готові обрати... ні, не обрати, бо він і сам себе вибере. Йому просто постеляться під ноги. Я нічого не розумію у філософії Сходу. Тонка справа, як казав товариш Сухов.

 10.05.2014 11:04  Тадм => © 

емоційно. все дуже влучно.

 09.05.2014 01:09  Панін Олександр Мико... => © 

Той, хто підняв меч - давно вже не брат, це мутант.
Ті, хто вважають, що вони найкращі - теж безнадійні, культурний рівень якийсь убогий. Не розумієш українску культуру - це твоя неосвіченість, твоя проблема.
Маємо наслідки імперської політики: ти - плебей, але належиш до панівної нації, отже можеш зневажати всі інші нації, життя від того краще не стане, але приємно.
Та ще жевріє надія, що залишились десь нормальні росіяни.

 08.05.2014 17:29  Тетяна Чорновіл => © 

Пристрасно. Та якщо ви про народ, то там половина ні при чому, якщо не більше. Брудна політика... А якщо про правителя-брата. То йому краще епітафію написати...

 08.05.2014 12:26  Ганна Коназюк => © 

Сильно! Емоційно! Чудово! Якби брат почув...

 08.05.2014 10:02  Олена Вишневська => © 

Перші дві стрічки - просто розривають свідомість! Та не скаже....

 08.05.2014 09:27  Якобчук Павло => © 

Прикро навіть те, що в наших братів на Сході мова українська не рідна.

 08.05.2014 09:19  Світлана Рачинська => © 

Найгірше те, що ворог роками сіяв смуту у свідомість наших братів зі сходу. А зараз кинув палку, щоб ми один одного перегризли. Такі вірші повинні бути, і знайдуться й ті побратими, які почують їх.
Дуже сподобалось!