24.08.2014 09:12
для всіх
295
    
  - | -  
 © Микола Васильович Снаговський

КАЗКА ПРО СУЧАСНИЙ КОЛОБОК

Набридло Колобку своїм тілом по землі кататися. Купив машину. Та не просту, навіть не іномарку, а позаземну – за триста марсіаней, тобто за дуже вигідним курсом марсіаня до гривні.

А мешканцям Марсу – марсіанам – тоді ще поталанило. Вони хотіли лише пролетіти над планетою Земля. Але їхні діти, граючись на космічному кораблі у пісочниці, ненароком насипали того піску до системи рулів висоти. Ну, й гепнувся корабель з позаземлянами на Землю. Та біля самого Колобка. Він їм показав станцію технічного обслуговування космічних кораблів. От марсіани як вдячність і загнали Колобку за дешево свій автомобіль.

Їздить відтоді на ньому Колобок, не нарадіє. Керма немає, коробки передач, педалей газу, муфти зщеплення теж немає, а диво-автомобіль їде, або зупиняється чи паркується при потребі.

- Ідентифікувати мій голос! – наказав автомобілю Колобок.

- Голос Колобка ідентифіковано! – відповіло авто.

- Відкрити двері!

Двері відкрилися. Колобок сів. Двері зачинились.

- Поїхали! – велів Колобок.

- Як? – запитало авто.

- Зі змінною швидкістю залежно від ситуації на шляхах.

- Завдання зрозуміле. Рушаймо, - відповіло авто і рушило.

Де не було машин і перехресть, мчало з неймовірною швидкістю, а де треба, їхало повільніше чи зупинялося.

Їде Колобок, тішиться, що кайфове позаземне авто майже задарма придбав, хвалить марсіан, ще і ще раз перелічує їхню валюту – марсіані.

Глядь, голосує на узбіччі Бублик. А це ж його співродич, круглий, тільки з діркою, з мацюпусінькими руками і ніжками. Нелегко йому ходити.

Зупинив Колобок своє авто. Воно само двері відчинило. Сів Бублик. Але, не побачивши керма перед Колобком, вискочив. Колобок тільки утаємничено усміхнувся, бо його автомобіль – розумний. Він спеціальною шарниром-рукою дотягнувся до Бублика, зачепив його і лагідно посадив до крісла пасажира.

Колобок пояснив Бублику можливості марсіанського авта.

І що ви думаєте?

Бублик послав есемеску марсіанам. І ті, коли чартерним рейсом повертали наших бізнесменів на Землю, вислали Бублику й авто. Зовні воно дуже схоже на збільшений «Запорожець». Але ж у середині… надсучасність!

Тепер Колобок і Бублик працюють вправними таксистами. Я їх бачив, А ви?

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!