Поезія вже не годує
І не одягне і не...
Ти згодна Сковородою
Прожити життя земне?
У драній одній свитині,
Із костуром у руці,
Щоб зошит лише в торбині -
Та посмішка на лиці.
А десь є багатство, спокій,
Еліта, посади, шик.
А ти на землі пророком
І гасло твоє: пиши.
Кажи людям гарні речі,
Учи їх добру життя,
Вони ж тобі поза плечі
Не викажуть співчуття.
Не те, щоби слави лаври,
Повагу твоїм словам.
Ти будеш невільним мавром,
що зжухне немов трава.
Послухають і байдуже
Повз тебе пройдуть собі.
Поети всього лиш слуги
У вічної боротьби.
2015