23.07.2015 04:43
для всіх
205
    
  2 | 2  
 © Шупер Віктор

Козлик іде горе несе

кожний козлик несе своє власне горе із твердим переконанням ні з ким не ділитися, мовляв, погляньте козлики - це мій власний хрест, а ось там, ген за пагорбом, моя власна голгофа, тому я сам собі понтій пілат та ісус христос, я сам собі божа мати і цвяхи іржаві що будуть тирчати із моїх долонь теж мої. я сам себе розпинаю отак потрохи насолоджуючись болем у цій сірій імлі.


а народ все бачить, народ знущається та гукає - "козлик іде горе несе" - у мішку чорному як ніч беззоряна та безмісячна із зіницями ув очах, у яких серед літа гуляє віхола і серце його навіть улітку тепла не має.


козлик ступає повільно, ступає невпевнено торує свій шлях, вважаючи звершенням ціллю дійти до гори на ймення голгофа. козлик збивається з ритму іноді бідкається, іноді падає, але завжди піднімає свій хрест і чимчикує собі потрохи.


літо весна чи осінь - йому однаково, циклічність життя нагадує дзиґу, яка швидко вертиться-крутиться ніколи не втомлюється, все нема їй пауз та спину. козлик дивиться в небо і вголос думає - "боже, якщо ти існуєш, то дай пережити майбутню зиму".


отак постоїть, подивиться в небо і далі свій шлях проторює, а поряд із ним йде ще один козлик тією ж дорогою.

чому?


бо козликів завжди двоє.



27 червня 2015 [18:34]

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.07.2015 10:04  Каранда Галина => © 

шкода козлика...
а на шашликах так весело...)
схоже, козлики люблять і леліють своє горе. це буває з кожним, сама така. але це точно не конструктивно. а взагалі - все пізнається в порівнянні. іноді, оглядаючись назад, здається вже і голгофа не такою високою, і цвяхи не такими іржавими, і хрест не таким тяжким. Але заднім числом ми всі розумні. Хочеться побажати кинути клунок з горем і злізти з голгофи.

 23.07.2015 08:58  Тетяна Белімова => © 

Зрозуміло, що образ козенятка алегорчний. За ним ховається людина із справжніми почуттями. Сумна філософія.

 23.07.2015 08:53  Тадм => © 

ну це радше думки вголос, а не вірш. Сумно якось вийшло. Єдине втішає, що козликів двоє :)