11.08.2015 07:52
для всіх
768
    
  16 | 16  
 © Тетяна Белімова

Якби на світі не було війни

Якби на світі не було війни

Якби на світі не було війни, 

не зачорнив би жах дитячі сни

і не палали б села і міста

(аби ж не ката навісна мета), 

і не вмирали б в небі літаки, 

зів’яв би потиск «братньої» руки. 


Метелики літали б до весни…


Якби ж на світі не було війни…



Київ, 8 серпня 2015 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.05.2017 20:19  Надія Крайнюк => © 

Ех, якби ж то, пані Тетяно. Якби... Та, на жаль, земля горить під ногами не тільки в нашій Україні. Прикро і сумно, боляче і страшно...
Я недавно побачила ось такий матеріал. Без коментарів.

 09.03.2017 19:16  Душа => © 

Сильний вірш, пані Тетяно!!! Нехай буде Мир!!!

 24.10.2015 09:24  Вікторія Івченко => © 

"Метелики літали б до весни…
Якби ж на світі не було війни…
" Гарно і щемливо.

 11.08.2015 21:54  Ігор Рубцов => © 

Оте воно нищить і наш, і свій народи. З усього видно, що там у них всіх нагодували. У світі теж нема голодних. Ну нема! Тому сири ідуть під бульдозер. Це так гуманно і морально. Ладно, справа якоїсь неіснуючої честі не дати українського чи там ще чийого сиру громадянам країни, яка веде війну і проти неї солідарний весь світ. Так чому би не відправити донеччанам і лугандонам, яких вони "захищають" і які там скоро почнуть ловити і їсти мишей? Ну чому замість фур зі снарядами не допомогти заїсти війну ненависними українськими продуктами? Ахметівська гуманітарка, за рахунок якої виживає багато хто, складається суто з українських продуктів. От уже виродок!

 11.08.2015 21:54  Ігор Рубцов => © 

Оте воно нищить і наш, і свій народи. З усього видно, що там у них всіх нагодували. У світі теж нема голодних. Ну нема! Тому сири ідуть під бульдозер. Це так гуманно і морально. Ладно, справа якоїсь неіснуючої честі не дати українського чи там ще чийого сиру громадянам країни, яка веде війну і проти неї солідарний весь світ. Так чому би не відправити донеччанам і лугандонам, яких вони "захищають" і які там скоро почнуть ловити і їсти мишей? Ну чому замість фур зі снарядами не допомогти заїсти війну ненависними українськими продуктами? Ахметівська гуманітарка, за рахунок якої виживає багато хто, складається суто з українських продуктів. От уже виродок!

 11.08.2015 16:07  Олена Вишневська => © 

таке болюче це " якби".... якби ж то ....

 11.08.2015 15:04  Тетяна Чорновіл => © 

По дитячому зворушливо. Чудово!

 11.08.2015 14:47  Мальва СВІТАНКОВА => © 

Цікавий вірш.
Сподобався!

 11.08.2015 12:23  Панін Олександр Мико... => © 

Якби війна до нас не кралася у сни, сама заснула , спи, проклята, спи!
Не бач ніколи і ніякі сни, засни навіки, вічним сном засни!
Вона сама воліла би заснуть, та спкою їй люди не дають, знаходяться не люди, а людці, страждання, горя і війни митці.
Щоб з нами - посміх миру і весни,
приспати, треба паліїв війни!
Назавжди!

 11.08.2015 12:22  Тадм => © 

Погоджуюсь з паном Суворим - романтизування війни, бандитизму тощо здебільшого має шокуючі наслідки... Вірш зрозумілий і відчутний, тільки от недолюблюю слово "якби"

 11.08.2015 10:51  Суворий => © 

Щоб не було війни треба показувати її виключно такою, яка вона є. І в кіно, і в літературі. "Іди і дивись", "Список Шиндлера", "Тонка червона лінія"... Я б взагалі заборонив всі фільми і військові серали, де не видно крові і людина помирає вивалюючись з кадру з байдужим виразом на обличчі. Підростаюче покоління має розуміти, що війна це жах, це хруст кісток, це сльози і кров. Жодної романтики... Я б показував те, що зараз ховають або замальовують в новинах, щоб не дай Бог когось не налякати... А лякати треба, така природа людини. Не злякаєш - вона рано чи пізно захоче отримати власний досвід. Лише страх може змусити більшість натиснути вчасно на меншість, що горить бажанням "пастрєлять". А такі завжди знайдуться...

 11.08.2015 10:08  Ольга Моцебекер => © 

Добре вийшло, Таню. Коротко про важливе. Оте "якби" зараз літає серед кожного з нас.

 11.08.2015 08:20  Максимів Галина => © 

Якби... Багато цих "якби" змушує світ потерпати від війн, жорстокості, насильства й зла. Чомусь наше право вибору, яке дав Всевишній, ділить людей на два табори... Ваша поезія, Тетяно Валеріївно - це привід ще раз задуматись...а згодом можливо, зупинити руку , яка вбиває...