05.05.2011 00:00
-
982
    
  8 | 10  
 © Тетяна Чорновіл

КЛИЧ СПАЛЕНОЇ ПІСНІ

КЛИЧ СПАЛЕНОЇ ПІСНІ

Рондо

Спинись, нащадку, я жива!

Моя душа лиш не співа,

І звестись знов немає сили –

Кати смертями притрусили

Підступно спалені слова.


Я слави зрощена трава,

Мене ж немов бур‘ян скосили.

Слів не губи. Гукай щосили!

Спинись…


Засій їх знов, хоч на жнива

Давно сплюндровані права,

Бач? Прапори замайоріли

Тих, що колись наш дух палили.

Ти чуєш? Смертю повіва…

Спинись!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.11.2014 18:58  Суворий => © 

Video YouTube

 05.05.2011 23:43  © ... 

Так, паяци-маріонетки уже давно скачуть. І всім нам відомо, до чиїх пальців ведуть від них ниточки. Грозилися вже покараннями, хто не виконає наказ про підняття тої ганчірки. Львівська облрада, начебто, навпаки заборонила підіймати... ((((

Нічого, Наталю, переживемо! Будемо міцно тримати наші кобзи, щоб не видерли з рук! 

 05.05.2011 23:31  Суворий 

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон, яким під час святкування перемоги крім жовто-блакитного прапора має вивішуватись червоний прапор Перемоги.

Так на сайті Верховної Ради зазначається, що в четвер закон був підписаний головою Верховної ради.

Також на сайті зазначається, що закон був направлений до президента.

Раніше президент Віктор Янукович заявляв, що підпише зміни до закону про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-45 років" (щодо порядку офіційного використання копій прапора Перемоги) одразу, як його отримає.

Між тим у четвер під час урочистостей, присвячених до дня Перемоги,на сцені вже стояв червоний прапор із серпом та молотом.

Як відомо, за цей закон проголосували 260 карток депутатів.

Українська правда

 05.05.2011 23:26  Наталка Янушевич => © 

Підтримую пані Тетяну, хоча нас теж можуть засипати вапном. Мороз по шкірі від усього цього.

 05.05.2011 19:36  Суворий => © 

Українці люблять наступати на одні і ті ж граблі. Менталітет такий... Варто полистати підручник історії, щоб переконатись в цьому.

 05.05.2011 17:22  © ... => Суворий 

Ріки крові проливалися не тільки від рук фашистів! Краплинку тих рік я зачепила в вірші. Наші шановні ветерани могли б пронести дорогі їм прапори при урочистій ході. Так як було завжди. Це вперше після проголошення незалежності ми чіпляємо злочинне комуністичне знамено на щоглу. Мені дивно, що більше нікого це не зачіпає! Старих не змінити, але мені дивно, чому молодь байдужа до того проімперського фарсу.

 05.05.2011 17:08  Суворий => © 

Нажаль пані Тетяно той факт, щоб під цим самим "знаменем" велась визвольна війна з фашистами і гинули звичайні люди, з якими більшовики ніколи не рахувались, в свідомості багатьох має більшу вагу ніж пролита під ним же кров кобзарів та інших ні в чому не винних людей... І важко заперечувати учасникам війни, які зустрічали перемогу під ним, бачили пролиті ріки крові від рук ворогів, що червоний прапор це зло... Не вистачить аргументів ні у вас, ні у мене.

 05.05.2011 16:44  © ... 

Але все ж не витримаю і додам! Ми всі і є та тупорила глина, коли дозволяємо терпіти бодай один день те заляпане кров`ю знамя на нашому державному шпилі!

 05.05.2011 16:06  © ... => Сон Блакитного Сонця 

Дуже вдячна за підтримку в такій непростій темі.

 05.05.2011 16:05  Суворий => Сон Блакитного Сонця 

Я вас розчарую, але насправді тупі люди ні при чому. Просто це гарний інструмент чи навіть глина, з якої можна ліпити, що завгодно. Війна завжди ведеться розумними мерзотниками проти людства руками найбільш податливої частини цього ж людства. Гітлер, Сталін і т.д. в житті нікого не вбили особисто. Все робилося руками інших... 

 05.05.2011 16:01  Сон Блакитного Сонця 

Вже піднімалась тема мною, що тупі люди дуже агресивні і безжальні. Це іх спосіб виживати в процесі еволюціі.1917 рік це початок знищення  більш агрессивними менш агрессивних