21.03.2019 00:53
лише 18+
145
    
  3 | 3  
 © Серго Сокольник

Маленька поема до Дня поезії

Маленька поема до Дня поезії

МАЛЕНЬКА ПОЕМА ДО ДНЯ ПОЕЗІЇ

***сюр, філософія***


...порозкидано на столі

Обгорілі, мов крила, твори, 

І солоний від крові хліб, 

Ніби підпис на договорі, 

Що, порушивши раз один, 

Ти, як Майстер, навік убитий.

-Маргарито, до мене йди

І порадь, що мені робити...

............................................

Генеруючи на межі

Рівня творчості запитання, 

Як поезії міражі

Трансформуються у омани, 

Що ти маєш казати, що?

Заспівати пісень повільних

Величальних для світу сильних?

Що ти маєш казати? Що?

Світ Евтерпи- світлиночка з

Глянцепуперного журналу.

Тамувати невтерпиш сказ, 

Бо питання тебе, "дістало"-

Що ти маєш робити, що?

На догоду забути гідність, 

Що оціниться, вірогідно?

Що ти маєш робити? Що?

Крил тефлонових анапест,  

Злітні смуги- трибрахій, дактиль...

І- польоту тоді капець.

І- Шуліка не Птеродактиль.

Що ти маєш писати, що?

Розсередитись у середнім

Тексті з іменем Посередність?

Що ти маєш писати? Що?..

..............................................

...телефон. Маргарита зв”я-

жеться з Тими, кому Завіти, 

Мов абетки від А до Я...

Згідно договору летіти

З ким у сивого неба сталь

За законом Тріумфу волі.

-Майстре, як фі мене дісталь!

Нешабльон!- резюмує Воланд-

Світ безжалісний і тупий

Для людини твого покрою.

Коні творчості б”ють копи-

тами землю в калюжі крові.

Світ, де автору важко ди-

хати, викинь, мов м”ятий флаєр.

Відлітатимемо туди...

Хата... Вечір... Тебе чекають...

................................................

Коні з крилами... Дивина...

-летимо, Маргаритокрила!..

-ой, яка ж ти таки сумна, 

Земле рідна, як звечоріло...



 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.03.2019 09:04  Надія Крайнюк => © 

Дякую, Серго, за цю поему.
"Обгорілі, мов крила твори" - вразило і не тільки це.

 23.03.2019 00:46  Алла Мейта => © 

Вічний пошук поета... Майстер обов`язково знайде свого читача! Ви + одного точно маєте!

 22.03.2019 14:15  Костенюк => © 

Схвилювало!

 22.03.2019 14:04  Тетяна Чорновіл => © 

Оригінально і вишукано водночас відчувся Ваш твір! На зриві відчуттів. Обгорілі, мов крила, твори особливо відчулися.