06.04.2019 13:08
для всіх
265
    
  8 | 8  
 © Тетяна Чорновіл

Тривожний час ворожої навали...

Тривожний час ворожої навали...

з рубрики / циклу «ЗАЯТРИЛОСЬ КАЛИНОВЕ ГРОНО»

«Украинские звезды отожгли на музыкальной премии в Москве…» – з повідомлення ЗМІ.

Тривожний час ворожої навали, 

Донбас і Крим в окупаційній млі…

А «звйозди» наші геть не сумували, 

В москві на сцені, кажуть, «отожглі».


Спитати б, що конкретно відпалили –

Убрані в латекс виверти сідниць?

Чи совість, що рублями затулили

В одежці прокремлівських танцівниць?


І хтось же скаже – зрада їм пасує, 

Тим, що по вражу славу подались, 

Званням країни знехтувавши всує, 

В якій були народжені колись.


_


Багато наших артистів, такі як «Океан Ельзи», «Бум бокс», «The HARDKISS», співачки Джамала, Руслана та інші ще в 2014 році повідомили про припинення гастрольної діяльності в Російській Федерації.

Однак деякі комерційно зашорені «звйозди» вирішили продовжувати роботу на щедрій ниві вражого шоу-бізнесу, незважаючи на війну.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про позбавлення звання «Народний артист України» співаків Ані Лорак, Світлани Лободи, Віталія Козловського, Таїсії Повалій. Це ж звання пропонують відібрати у російських співаків Філіпа Кіркорова, Миколи Баскова, а також у кінорежисера Володимира Бортка.

Ухвалення постанови сприятиме попередженню антиукраїнських проявів серед діячів культури, мистецтва і шоу-бізнесу, а також стане логічним продовженням боротьби з сепаратизмом на всіх рівнях.

Мета постанови – засудження антиукраїнських і сепаратистських проявів діячів культури, мистецтва і шоу-бізнесу. А також застосування до них публічної відповідальності у вигляді позбавлення державних нагород.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 11.04.2019 01:50  Серго Сокольник => © 

Справді, дивні вони, "отжигали" оті... Якийсь підхід типу 90-х "бабло побєждаєт зло"... І ніякого пойняття про честь...

 07.04.2019 08:25  Каранда Галина => © 

Почитала про звання "народний артист". І у вікіпедії, і тутjavascript:mctmp(0); 

Позбавити - це правильно. А ще правильніше взагалі відмінити цю практику - звання роздавати. Народ голосує грошима, скачаною музикою, придбаними білетами на концерти. І все. Все інше - від лукавого.  Менше буде інтриг і підстав серед артистів... 

Щодо виступів в росії. Мені особисто це дуже не подобається. Але я розумію, що це все ще 10 разів перекрутять туди-сюди, і у виграші виявляться саме ті, хто туди їздив. Не вперше вже...

 07.04.2019 07:29  Каллистрат => © 

Всё правильно пани Татьяна! Пусть катятся отсюда колбаской )))

А звания, что ж - звания, с одной стороны, вроде как и уважение от народа, а с другой стороны самой Пугачихе за концерт платили по 12.50 руб. Ну, такая у нас была экономика - экономная))) Поэтому, иногда за концерт "народному" оформляли ставку уборщицы - 70.00 руб и это было ого-го!

В общем сплошной рудимент лагерно-социалистического бытия)))

А сейчас-то кому нужны эти звания, деньги давай и ладно! Даст бог и мы придём к нормальной жизни и наши артисты прославленных ансамблей уже не будут покупать собачью тушенку на гастролях и вырубать свет в отеле своими кипятильниками)))

 06.04.2019 19:33  Надія Крайнюк => © 

Ех, всипала б і я їм, оцим безстижим співачкам. Дякую, п. Тетяно за чудовий вірш. Так їм і треба. І те, що їх позбавили звання Народних артистів — дуже правильно.

 06.04.2019 16:06  Борис Костинський => © 

Браво, Таня! Врізала чітко! А позбавляти отих сучок треба не тільки звання(воно - рудимент Совка), а і громадянства. Ото було би реально дієво та повчально для усіх перевертнів та яничарів!