Нові фрагменти з поеми "Три крапки..."
про сучасну і майбутню Україну
***
Кривава оргія триває -
Перепилися оргіянти...
Тримають небо не атланти -
Народ окрадений тримає.
Він - Прометей у боротьбі
За той вогонь, що знов палає!
Єдиний він, хто правду знає...
Живий іще... Хоч - при журбі.
Останнє хочуть вже забрати,
А далі - міцно закувати...
Примушують зректись душі.
Щоденно крівцю ссуть, кліщі!
Нічого, крівця оновиться...
Душа народна - БІЛА ПТИЦЯ.
***
Дари троянські
Любо вам приймать…
Не бачите, що в них –
Смертельна зрада!
Нам застить очі Т о м о с?
Спритна р а т ь
Ще не один «дарунок»
Нам н а р а д и т ь.
***
Зеленіють темні гори,
Зеленіють полонини…
Квітни вічно, Україно, -
Не поглинуть хвилі моря!
Не накриє тінь ворожа,
Ані полум’я пекельне…
Збережи її, мій Боже,
СВІТ – розпечена пательня.
Править зло й страшне свавілля:
«Ані пана, ані Бога»??
В небеса – пряма дорога,
Десь у надрах – божевілля.
Заблукали душі страдні,
А святі – в раю раюють…
Хтось неситий розкошує
В «королівстві» шоколаднім.
Хай воздасться по заслузі
Тим, хто змучив тебе, неню…
Враг одвічно теревенить,
ТИ - ЖИВЕШ. Радіймо, друзі!